Matinée-concert in Ouddorp door ds Coen van Alphen

OUDDORP – Ds C.D. van Alphen uit Rhoon verzorgt zaterdag 13 augustus 2022 (11.00 uur) het matinée=orgelconcert in de hervormde Dorpskerk van Ouddorp. Samen met zangeres Nicoline van der Laan (sopraan) brengt hij onder meer psalmmelodieën op Lutherse wijze ten gehore. Het zijn werken van J.S. Bach, J.L. Krebs en C.H. Rinck, waarvan de koralen worden gezongen.

Ds Coen van Alphen.

Ds Coen van Alphen (1977) is afkomstig uit Nieuwe Tonge. Hij studeerde geschiedenis en theologie aan de Universiteit van Utrecht. Na zijn studie werkte hij enkele jaren als missionair en pastoraal werker in Gouda en Rotterdam. In 2011 werd hij predikant van de Hervormde Gemeente Numansdorp. Hij ging in september 2019 aan de slag in de Hervormde Gemeente Rhoon. Coen van Alphen volgde jarenlang orgellessen bij Paul Kevit en deed mee aan verschillende concoursen en leerling-concrten. Daarnaast volgde hij lessen bij Niels-Jan van der Hoek. Als bas is hij actief bij het Kamerkoor Rotterdam.

Op zaterdag kan in de Dorpskerk ook een bezoek worden gebracht aan de tentoonstelling van schilderwerken met als thema ‘Door Geloof Alleen’. Dit is een expositie van de Stichting ‘uit Uw hand’ met werken van ds Sj. Maliepaard uit Barneveld.