Matinee-orgelconcert in Ouddorp met vader en zoon Den Boer

OUDDORP – Het eerste matinee-orgelconcert van het zomerprogramma van de Dorpskerk in Ouddorp wordt zaterdag 17 juli (11.00 uur) verzorgd door ds L.W. den Boer uit Goedereede en zijn zoon Thomas.

Ds L.W. den Boer. Foto Hervormde Gemeente Werkendam

Leendert Willem den Boer (1980) groeide op in Oud-Beijerland, waar hij vaak zijn vader assisteerde die organist in de plaatselijke dorpskerk was. Hij volgde in zijn jeugd tien jaar lang orgellessen bij Henk G. van Putten en begeleidde op zijn elfde al gemeentezang. Later werd hij organist in de hervormde gemeenten van Oud-Beijerland en Piershil. Ook deed hij verschillende malen mee aan orgelconcoursen in Maassluis en Elburg. Ds Den Boer studeerde theologie aan de Rijksuniversiteit van Utrecht. Hij stond als predikant achtereenvolgens in Sint Philipsland (2006), Werkendam (2011) en Sliedrecht (2016). Sinds 2021 is hij predikant van de hervormde gemeente Goedereede. Zoon Thomas (2005) doet een vmbo-kaderopleiding in Middelharnis en kreeg trompetles van Jurgen van Nijnatten aan de muziekschool Crescendo in Sliedrecht.

Het concert op het Van Vulpenorgel en trompet in de Dorpskerk belooft werken van J. Clarke, John Stanley, variaties uit de partitia ‘Christus der ist mein Leben’ van Pachelbel, de Fantasia en fuga in c-moll van J.S. Bach, muziek van G.A. Sorge en L.J.A. Lefébure-Wély, en de Grand Choeur triomphal van A. Guilman.