Mini-Passionkruis en Pasen in fragmenten in Ovezande

OVEZANDE –  The Passion 40Daagse komt op 24 maart naar Ovezande. Dezelfde dag spelen verhalenverteller Kees Posthumus en muzikant Henk van Glabbeek hun voorstelling ’Pasen in fragmenten’ in de katholieke kerk van Ovezande.

The Passion 40-Daagse is een initiatief van de landelijke Protestantse Kerk. Op 24 maart wordt een groot verlicht passiekruis opgesteld bij de katholieke kerk in Ovezande. Het is een mini-variant van het kruis dat het Friese Harlingen aandoet tijdens de landelijke Passion. Thema is dit jaar Uit liefde voor jou.

Tussen 15.00 en 16.00 uur zingt het koor PIUS X enkele Taizé-liederen. Er is koffie/thee en soep aanwezig voor de belangstellenden. Iedereen die naar het kruis wil komen, wordt gevraagd een glazen potje met een intentie erop mee te nemen. Met een kaarsje erin kan het potje dan bij het kruis worden geplaatst. Leerlingen van basisschool De Zandplaat en bewoners van NieuwSande zullen ook aansluiten.

Van 18.45 tot 19.30 uur zingt het koor Oal-In samen met andere koren uit de regio liederen uit onder anderen Jesus Christ Superstar en Slepen door Jeruzalem.

Vanaf 19.30 is de zaal van de katholieke kerk open. Om 20.00 uur begint daar de voorstelling Pasen in fragmenten van Kees Posthumus en Henk van Glabbeek. Centraal staan de verhalen van ooggetuigen die het paasverhaal meemaakten. Er zijn muzikale intermezzo’s op oosterse instrumenten. De verhalen gaan van de wonderbare spijziging tot en met de Emmaüsgangers, waarmee het lijden en de opstanding van Jezus in toegankelijke taal wordt verteld.

In de voorstelling wisselen humor en ernst elkaar af, het paasverhaal komt dichterbij.

Aanmelden voor het optreden is verplicht, klik hier.