Miniconcert met liederen van Händel

MIDDELBURG – Jan van Seters (altus) en Jan Wisse (piano) verzorgen donderdag 9 september in de Koorkerk (15.00 uur) het miniconcert in het kader van het Lange Jan Project Middelburg. Ze zullen samen enkele liederen van G. F. Händel ten gehore brengen.

Jan Wisse.

Jan Wisse studeerde orgel en piano bij Leen de Broekert aan de Zeeuwse Muziekschool in Middelburg. Hij zette zijn orgelstudie voort aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Johann Th. Lemckert, waar hij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus behaalde. Aan het conservatoire Internationale de Musique in Parijs studeerde hij vanaf 1995 bij Marie-Louise Langlais, een studie die hij afsloot met het behalen van een Premier Prix. Aan de Haarlemse Zomeracademie volgde hij meestercursussen bij Ewald Kooiman en Jean Boyer. Jan Wisse geeft regelmatig orgelconcerten en werkt mee aan radio- en cd-opnames. Aan de Koninklijke Beiaardschool in Mechelen sloot hij zijn beiaardstudie met onderscheiding af. Hij heeft een uitgebreide lespraktijk voor orgel en piano met leerlingen uit heel Zeeland. Daarnaast is hij dirigent van verschillende koren. Jan Wisse is als organist verbonden aan de Gereformeerde Gemeente te Aagtekerke.

Jan van Seters.

Jan van Seters (1967) uit Ouddorp zingt al van jongsaf aan in verschillende koren. Nadat hij als countertenor werd ontdekt, volgde hij jarenlang zangles bij Liesbeth Franken en Hannah Ybeles Smit. Jan van Seters geeft regelmatig concerten en treedt op als solist bij koren en werkte mee aan verschillende projecten. Sinds 2007 is hij ook actief als dirigent. Daarnaast is hij zangpedagoog en geeft hij zangles.

Expositie

Het Lange Jan Project Middelburg biedt meer: er is nog steeds gelegenheid om in de Torenvoet van de Lange Jan de expositie te bekijken van José Crombach van beelden in keramiek en teksten. De expositie is een eerbetoon aan onze voorouders en hun harde bestaan.