Mission to Seafarers Vlissingen zoekt vrijwilligers

VLISSINGEN – De Mission to Seafarers, het Zeemanshuis, staat in de haven van Vlissingen. Misschien bent u er wel eens langs gereden en hebt u gedacht: wat zou daar nu gebeuren, want overdag zie je er niets. Dat klopt.

Overdag is er niet veel activiteit in het Zeemanshuis, behalve de vaste medewerkers die er voor zorgen dat alles goed blijft draaien. Maar ’s avonds is er over het algemeen meer reuring. Dan komen de zeevarenden na hun werk naar het Zeemanshuis om even van hun schip af te zijn. Met het busje worden ze opgehaald en ook weer terug gebracht.

Maar dat is niet alles wat er gebeurt. De schepen worden ook bezocht door havenpastor, Pascal Handschin. Hij bezoekt elke week, samen met twee vrijwilligers, een groot gedeelte van de schepen die Vlissingen aandoen. Meestal worden ze hartelijk ontvangen en is er tijd voor een praatje. Soms zijn er problemen aan boord en wil iemand wel eens apart met de pastor praten. Intimidatie en pesten komt ook veelvuldig voor aan boord van de schepen en wij proberen een open oor te zijn voor diegenen die er over durven te praten.

Met de kerst zijn er weer ruim tweehonderd kerstpakketten uitgedeeld, waar de zeevarenden altijd blij mee zijn. (zie onderstaande foto).
De organisatie draait voor het grootste deel op vrijwilligers en daar kunnen we er nog wel wat van gebruiken. Wij zijn nog op zoek naar chauffeurs en winkelmedewerkers. Het winkeltje is altijd open van 19.00 tot 21.30 uur. Lijkt het u leuk om wat voor de zeevarenden te willen doen, meld u dan aan. Wij kijken naar u uit.
Meer informatie en aanmelden: Marianne Kloosterboer-Dijkstra, voorzitter Mission to Seafarers, telefoon: 06-44302963 of per e-mail via: kloosdijk@zeelandnet.nl


Bron: Nieuwsbrief Heilige Maria Parochie Walcheren.