Moestuin is decor oogstviering Ovezande

OVEZANDE – Bij goed weer is de dorpsmoestuin zaterdag 11 september het decor voor de oogst- en dankviering van de rooms-katholieke parochiekern Ovezande. Mocht het regenen dan wordt uitgekeken naar de kerk die op deze Open Monumentendag trouwens ook open staat voor bezichtiging. Dat wordt gemeld door de Nieuwsbrief van de H. Mariaparochie Walcheren.

De moestuin, op loopafstand van de kerk, wordt onderhouden met hulp van de kinderen van basisschool ‘De Zandplaat’. Zij willen graag laten zien wat er geteeld wordt en wat dit oplevert aan gezonde groenten voor de voedselbank. Zo leren ze in het klein waar boeren in het groot mee te maken krijgen. Soms is het te droog, soms is er voldoende of te veel neerslag.
Het programma voorafgaand aan de viering is als volgt:
16.30 uur Start wandeling bij de kerk (Hoofdstraat 60 Ovezande); voor de kinderen is er een speurtocht.
17.30 uur Rondleiding over de moestuin.
18.00 uur Soep & broodje bij de kerk.
19.00 uur Viering met als thema: ‘voedsel voor de geest’, onder leiding van pater Thaddy de Deckere met medewerking van koor Pius X.
20.00 uur Koffie, thee, fris en iets lekkers. Tijdens de viering wordt gecollecteerd voor de onkosten en voor voedselbank De Bevelanden.

De kerk is van 10.00 tot 17.00 uur open voor bezichtiging en rondleiding. Er is een folder voorhanden met uitleg over het interieur en het exterieur.
In de kerk is een tentoonstelling gewijd aan de oogst (landbouw en fruitteelt) inclusief passende bloemversiering. Naast de kerk is de tuin met biodiversiteit te bewonderen en het levensgrote Maria uit de Beuk. De pastorie naast de kerk is in gebruik als Theehuis de Pastorie. Het theehuis is op deze zaterdag open voor een kopje koffie/thee met wat lekkers. Ook is het mogelijk om er te lunchen. Een prachtige gelegenheid om de pastorie als theehuis van binnen te bekijken en te genieten van de heerlijke producten van dit dagbestedingsproject.