Muziektheater ‘Bonhoeffer: Wie ben ik’ in Spijkenisse

SPIJKENISSE – Schrijver en theatermaker Kees van der Zwaard brengt vrijdag 27 maart 2020 in de Ontmoetingskerk in Spijkenisse ‘Bonhoeffer: Wie ben ik?’, een theatervoorstelling over de prijs van de vrijheid.

Kees van der Zwaard (1962) is van huis uit theoloog. Hij werkt sinds 1998 freelance als schrijver en theatermaker en speelde tot nu toe 10 zelfgeschreven solo-voorstellingen, variërend van een toneelmonoloog tot kleinkunst. Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding verdiepte hij zich in de laatste uren van Dietrich Bonhoeffer, een predikant die meedeed aan een aanslag op Hitler. Bonhoeffer werd gepakt en veroordeeld, en op 9 april 1945 opgehangen. Hij was toen 39 jaar oud.

Bonhoeffer deelde zijn onverzettelijkheid met moderne heiligen als Etty Hillesum, Martin Luther King en Nelson Mandela. Vanuit de gevangenis schreef hij brieven over verzet en overgave aan zijn ouders, zijn vriend en zijn verloofde. Aan het eind van zijn leven kwam hij ook tot dichten.

In deze door Cilia Hogerzeil geregisseerde muziektheatervoorstelling volgt Kees van der Zwaard Bonhoeffer op zijn zoektocht. Hij speelt samen met altvioliste Roosmarijn Tuenter, die een tegenstem componeert en improviseert. Ook zal zij als zijn verloofde Maria onbereikbaar nabij zijn.

De voorstelling in de Ontmoetingskerk (Kon. Wilhelminalaan 1) in Spijkenisse begint 27 maart om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Toegang: € 10,00 contant te voldoen bij de ingang. Reserveren via: voorstellingbonhoeffer@gmail.com vóór 20 maart.

,