Muzikale lezing over Choral Evensong in Goes

Laatste wijziging:

GOES – Dr Hanna Rijken, theoloog en musicus, houdt dinsdag 28 mei 2019 in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes een muzikale lezing ‘O Praise ye the Lord’ over de Choral Evensong.

Dr Hanna Rijken. foto Communicatie PThU

De Evensong is een vorm van getijdengebed zoals dat dagelijks in Engelse kathedralen en colleges wordt gevierd. Ook in Nederland worden op steeds meer plaatsen Choral Evensongs gehouden. Dr Rijken gaat tijdens de lezing in op de achtergronden van de Engelse liturgie. Ook zullen er enkele Anglicaanse hymnes en psalm chants ingestudeerd worden. De avond is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in liturgie en kerkmuziek en van zingen houdt. De organist is Erik Zwiep.

Hanna Rijken is gepromoveerd op een dissertatie over de Choral Evensong in Nederland. Ze is postdoc researcher aan de PThU in Amsterdam, docent aan het Rotterdams Conservatorium en predikant in Utrecht, met een bijzondere opdracht voor haar project interkerkelijke Choral Evensong & Pub op donderdagavond in de Utrechtse binnenstad.

De muzikale lezing in de Grote of Maria Magdalenakerk op dinsdag 28 mei begint om 19.45 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.