Nadenken over Kwali-Tijd in het leven

MIDDELBURG – Het Stadspastoraat Middelburg houdt 23 maart een symposium over Kwali-Tijd. Prestatiedruk, waaronder iedereen (misschien jongeren nog het meest) leeft, staat hierin centraal.

Ons leven is vol met afspraken en verantwoordelijkheden. We willen niets missen, want als we niet mee doen, tellen we niet mee. Hoe kunnen we zoeken naar de juiste weg zonder daaronder gebukt te gaan? Worden we geleefd door de klok, door prestatiedrang of is er iets dat daar los van komt: Kwali-Tijd.

In de kerk geloven we dat we op weg zijn naar een rechtvaardige samenleving. Een maatschappij zonder klok, zonder (dubbele) agenda’s, zonder sociale media en sociale druk. Komt die maatschappij nog of is het een utopie?

De 40-dagen tijd, een periode van introspectie en overwegen, is bij uitstek een geschikte tijd om hier over na te denken. Theo Menting, theoloog, musicus en theatermaker in het Dominicaner klooster in Huisen, en Marieke van der Vinden, coach CSW Toorop in Middelburg, leiden het symposium. Zij nemen de deelnemers mee in een gloedvolle gedachtewisseling en legen onze hoofden met muziek.

Het symposium Kwali-Tijd op 23 maart wordt gehouden in het Hofje onder de Toren, Walgang 1 in Middelburg van 10.00 tot 15.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden via stadspastoraat@pgmiddelburg.nl Deelnemers krijgen een lunch aangeboden.

%d bloggers liken dit: