Najaarsregiobijeenkomsten VKB

‘s GRAVENPOLDER –  De Vereniging Kerkrentmeesterlijk Beheer (VKB) afdeling Delta houdt dit najaar regiobijeenkomsten in ‘s Gravenpolder, Hoek, Grijpskerke. Nieuwerkerk, Nieuwe Tonge en Oud-Beijerland.

Dinsdag 5 november, Grijpskerke (Stichting Kerkelijk Archief): Ontmoetingsruimte Protestantse wijkgemeente Grijpskerke. Sprekers zijn Peter van Beek van Stichting Kerkelijk Archiefbeheer en Timo van Houdt. Beide sprekers zullen inhoudelijk ingaan op het goed beheren van het kerkelijk archief, enerzijds een opdracht vanuit de kerkorde maar anderzijds een valstrik door de digitalisering. Aanvang 19.30 uur.

Dinsdag 12 november, Nieuwe Tonge (Lakerveld architecten): Gebouw Elim van de hervormde gemeente Nieuwe Tonge. Henk Lakerveld van het gelijknamige architectenbureau Lakerveld te Noordeloos zal spreken over het planmatig opstellen van onderhoudsplannen voor kerkelijke gebouwen en pastorieën en het opstellen van groot onderhoud (SIM) aan monumentale gebouwen. Aanvang 19.30 uur.

Donderdag 14 november, `s-Gravenpolder (Rentmeester van de KKG): ‘Het Dorpsleven’ in ‘s Gravenpolder. Ruud van Dongen, rentmeester bij de KKG zal spreken over de waarde van land als belegging ten opzichte van geld parkeren bij de bank tegen geen of weinig rente, maar ook het pachten en ontbinden van een pachtovereenkomst of het opnieuw in pacht uitgeven. Aanvang 19.30 uur.

Dinsdag 19 november, Nieuwerkerk (Stichting Kerkelijk Archief): Kerkcentrum De Punt 3 in Nieuwerkerk. Sprekers zijn Peter van Beek van Stichting Kerkelijk Archiefbeheer en Timo van Houdt. Beide sprekers zullen inhoudelijk ingaan op het goed beheren van het kerkelijk archief, enerzijds een opdracht vanuit de kerkorde maar anderzijds een valstrik door de digitalisering. Aanvang 19.30 uur.

Donderdag 21 november, Oud-Beijerland (Lakerveld architecten): Kerkelijk Centrum Maranatha van de Hervormde gemeente Oud-Beijerland. Henk Lakerveld van het gelijknamige architectenbureau Lakerveld te Noordeloos zal spreken over het planmatig opstellen van onderhoudsplannen voor kerkelijke gebouwen en pastorieën en het opstellen van groot onderhoud (SIM) aan monumentale gebouwen. Aanvang 19.30 uur.

Donderdag 28 november, Hoek (Rentmeester van de KKG): Ontmoetingsruimte Protestantse gemeente aan de Langeweg in Hoek. Ruud van Dongen, rentmeester bij de KKG zal spreken over de waarde van land als belegging ten opzichte van geld parkeren bij de bank tegen geen of weinig rente, maar ook het pachten en ontbinden van een pachtovereenkomst of het opnieuw in pacht uitgeven. Aanvang 19.30 uur.

%d bloggers liken dit: