Nesjama Klezmer Ensemble concerteert in Kloosterzande

KLOOSTERZANDE – Het Nesjama Klezmer Ensemble geeft zondag 3 april 2022 een concert in de Hof te Zandekerk in Kloosterzande.

Het Nesjama Klezmer Ensemble.

Het Nesjama Klezmer Ensemble bestaat uit Marieke Brokamp (viool), Inti de Maet (gitaar) en Maciej Domaradski (contrabas). Zij brengen tijdens hun optreden de sfeer van de Joodse cultuur en tradities door Jiddische liederen ten gehore te brengen, de als oorspronkelijk bedoelde vrolijke bruiloftsmuziek en gedichten vol oude Joodse wijsheden. Voorbeelden zijn het bekende Shalom Aleichem, maar ook Mayn ruhe Platz, Avinu Malkeinu en Khosn kale Mazeltov.

Marieke Brokamp is een Zeeuwse violiste. Zij speelt in Het Zeeuws Orkest, Zeeuws Kamerorkest TY en het kwartet van TY. Met toetsenist Robert Jan Stips (bekend van onder andere de Nits) voert zij regelmatig zijn documentaire- en filmmuziek uit. Met het Superstar Projekt 2019 trad zij op met onder andere leden van de Nits, Golden Earring, Gruppo Sportivo en Freek de Jonge in Het Paard van Troje, Paradiso en Musis Sacrum.

Inti de Maet begon op zijn 7e met klassieke gitaarlessen bij Frank Viaene. Hij studeerde verder bij Roland Broux, Johan Fostier en later bij Jazzgitaristen Hendrik Braekman en Frederik leroux. Zijn muzikale projecten brachten hem op vele plaatsen in Europa, Georgië, Oekraïne, China en de VS. Hij is te horen op cd’s van onder andere Brussels Philharmonic, filmmuziek van Terence Blanchard en Carter Burwell.

Maciej Domaradski is lid van Het Zeeuws Orkest en werkte samen met Christiaan van Hemert (violist Rosenberg Trio). Hij speelde talloze concerten, maakte tournees door Europa en de VS en is te horen op diverse cd’s. Het album ‘As The Journey Begins’ van Het Sebastiaan van Bavel Trio, waarin Maciej bassist is, won in 2014 de prestigieuze Edison Award in de categorie Jazz National.

De aanvang van het concert is om 14.30 uur. De kerk is open vanaf 14.00 uur.

Entree: Volwassenen € 12.50 p.p., kinderen tot 15 jaar € 7.50 p.p. Vrienden van de Hof te Zandekerk € 10,00 p.p.

Toegangskaarten alleen via:  www.stichtingdekerkinklooster.nl