Nieuwe expositie en familie Jongepier in Lange Jan Project

MIDDELBURG – De derde expositie van dit seizoen alweer van het Lange Jan Project in Middelburg wordt donderdag 2 september om 14.00 uur geopend in de torenvoet van de Lange Jan. José Crombach, die de laatste tijd wordt gefascineerd door kusten, havens en het rauwe vissersleven van weleer, toont beelden in keramiek, met onlosmakelijk daarmee verbonden teksten. Het is een eerbetoon aan onze voorouders en hun harde bestaan. Bij de opening zal ze iets vertellen over deze expositie, die tot 28 oktober is te zien. Klik hier voor meer informatie.

Het koperkwartet Jongepier.

Het koperkwartet van de familie Jongepier verzorgt deze donderdag het miniconcert in de Koorkerk (15.00 -15.30 uur). Het kwartet is door de jaren heen een bekende verschijning in het Lange Jan Project. Christian en Tijmen bespelen de trompet en de cornet, moeder Elly de althoorn en vader Ard-Jan het euphonium.

Christian (2000) studeert trompet en cornet aan het conservatorium in Utrecht. Hij was laureaat van het Prinses Christina Councours en soleerde verschillende malen met een groot symfonieorkest. Momenteel is hij eerste trompettist in het Nationaal Jeugd Orkest. Hij volgde Masterclasses bij prof. Poper in The Oberlin Conservatory of Music.

Tijmen (2001) bespeelt eveneens de trompet en het cornet. Hij is samen met zijn broer lid van Brassband Rijnmond-Rotterdam, die uitkomt in de kampioensdivisie. Hij slaagde cum laude voor alle diploma’s aan de Zeeuwse Muziekschool en volgde, net als Christian, jarenlang de talentenklas-opleiding.

Het kwartet Jongepier is een vaste gast in vele kerken op christelijke feestdagen, bij bijzondere diensten en tijdens zangavonden. De familie werkte onder andere mee aan het EO-programma ‘Nederland zingt’, filmpremières en de uitreiking van de Lange Jan  Awards.

Dit jaar wordt ‘Pavane’ van Gustave Fauré uitgevoerd, op een arrangement van Christian. Het werk wordt in deze vorm voor het eerst gespeeld en beleeft dus zijn première. Verder vermeldt het programma werken van Bach (arr. Goddard), Rimmer, Webb/Bosanko en Crookes.

Toegang vrij, collecte bij de uitgang, inschrijven vanaf 14.30 uur.

De miniconcerten lopen door tot eind oktober. Ingang voor alle activiteiten via het poortje links van de Lange Jan.