Nieuwe expositie, muziek en meditatief moment in LJP

MIDDELBURG – Het Lange Jan Project in Middelburg biedt donderdag 4 augustus weer een gevarieerd programma: de opening van een nieuwe expositie, een meditatief moment, een miniconcert en een kerkenpad.

Meditatief Moment

Berbel Lippe.

Om 13.00 uur begint in de Koorkerk het meditatief moment. Berbel Lippe geeft een lezing over ‘Goed, Kwaad, onze stem en ons geweten’. Tamara Overkleeft en Tonnie Dieleman verlenen muzikale medewerking.

Kerkenpad

Om 13.30 uur begint de wandeling langs kerken en synagoge onder leiding van een gids. Aanmelden bij de balie van de gidsen in de Wandelkerk.

 

 

Nieuwe expositie

Kunstenaar Ronald Mullié uit Middelburg geeft om 13.45 uur een korte lezing over zijn expositie, zijn werk en over ‘Ruis’, zijn handmatig vervaardigde kunsttijdschrift. De tentoonstelling van Ronald Mullié, die als titel meekreeg ‘Tuin’, is van 4 augustus t/m 11 september te bezoeken in de torenvoet van de Lange Jan. Openingstijden: maandag-vrijdag 11.00 – 17.00 uur, zaterdag-zondag 13.00-17.00 uur.

Miniconcert

Organist Henk Groeneweg geeft vanaf 15.00 uur in de Koorkerk een miniconcert. Groeneweg is organist van de Opstandingskerk in Rotterdam-centrum en medebeiaardier van het Vredespaleis in Den Haag. Op het programma staan werken van J.S. Bach, J.N. Hanff, D. Buxtehude, en H. Groeneweg. Toegang vrij, er is een collecte aan de uitgang.