Nieuwe voorganger voor Doopsgezind Aardenburg

AARDENBURG – De Doopsgezinde Gemeente in Aardenburg verwelkomt zondag 2 mei 2021 mevrouw Johanne Boot uit Utrecht als nieuwe voorganger. Zij volgt ds Marijn Vermet op, die vorig jaar oktober  naar de Doopsgezinde Paleiskerk in Den Haag vertrok.

Johanne Boot wordt de nieuwe voorganger van Doopsgezind Aardenburg.

Johanne Boot (1969, Alphen aan den Rijn) studeerde aan de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam en aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Als kunstdocent en fotograaf was zij jarenlang werkzaam vanuit Utrecht.

Boot heeft Zeeuwse roots: haar grootouders van moeders kant kwamen van Noord-Beveland. Haar ouders verlieten kort nadat Johanne was gedoopt de Nederlandse hervormde kerk, ‘omdat ze niet meer konden geloven in een te stellige kerk’. Als veertiger bezocht Boot voor het eerst een kerkdienst, waar zij ‘de waarde van God en gemeenschap, ongehinderd door de ballast van ouders, ontdekte’, zoals ze schrijft in Zinvol Zeeuws, het blad van de Doopsgezinde gemeenschap in Zeeland, waarin ze zich voorstelt. Vijf jaar na dat eerste kerkbezoek begon ze aan haar studie theologie. Nu, zeven jaar later, wordt ze dan de nieuwe predikant in Aardenburg van de Vertoeving ’t Lam. Vooralsnog verhuist Johanne Boot ‘parttime’ naar Aardenburg, want zij wil haar dochter begeleiden tijdens haar eindexamen. Haar vriendin Erna blijft voor haar werk in Utrecht.

De bevestigingsdienst van Johanne Boot is zondag 2 mei om 14.00 uur in de Doopsgezinde kerk in Aardenburg. Voorgangers zijn Margo Trapman en ds Jaap Klanderman.