Night of Remembrance in Goes

GOES – De Grote of Maria Magdalenakerk in Goes staat zaterdagavond 5 november 2022 vanaf 19.00 uur in het teken van herdenken van overleden geliefden, familieleden en vrienden tijdens de Night of Remembrance.

De Grote Kerk is die avond met kaarsen verlicht. Voor bezoekers zijn kaarsen beschikbaar om die ter nagedachtenis aan te steken. In de kerk is ruimte voor stille herinnering, een gelegenheid om in alle rust tot jezelf te komen. Er zijn verschillende gedachtenisplekken ingericht.

Daarnaast is ruimte voor ontmoeting, gesprek en persoonlijke zegen. Op verschillende momenten zal rustige, meditatieve muziek klinken van onder andere orgel, harp, kinderkoor, de zanggroep van Nico Dekkers en de Maria Magdalena Cantorij.

Iedereen is welkom om zomaar binnen te lopen, te genieten van de sfeer in de kerk en even stil te zijn. Dat stilstaan kan ook bij alle onrust die de wereld in een alles omvattend crisisgevoel beheerst. Stilstaan om verbondenheid met slachtoffers van geweld en oorlog te tonen. Zo zal ook aandacht worden gegeven aan de oorlog in Oekraïne en op andere plekken in de wereld.

Rond 22.00 uur wordt de Night of Remembrance met het avondgebed afgesloten.