Night of Remembrance in Goes

GOES – De Grote of Maria Magdalenakerk in Goes staat zaterdagavond 4 november vanaf 19.00 uur open voor het herdenken van overleden geliefden, familieleden en vrienden.

Night of Remembrance 2022.

In deze Night of Remembrance is de Grote Kerk met kaarsen verlicht. Bezoekers kunnen ook zelf een kaars ontsteken. Er is ruimte voor de stille herinnering, gelegenheid om in alle rust tot jezelf te komen. Er zijn verschillende gedachtenisplekken ingericht. Daarnaast is ruimte voor ontmoeting, gesprek en persoonlijke zegen. Bezoekers kunnen ook binnenlopen om te genieten van de sfeer in de kerk of even stil te zijn of stil te staan bij alle onrust in de wereld en daarmee verbondenheid te tonen met slachtoffers an geweld en oorlog. Zo wordt tijdens deze Night of Remembrance ook aandacht gegeven aan de oorlog in Oekraïne en andere plaatsen in de wereld.

Gedurende de Night of Remembrance klinkt er op verschillende momenten rustige en meditatieve muziek, onder andere verzorgd door de organist, een kinderkoor, het Zeeuws Mannenkoor, de zanggroep Zingen in Verbondenheid en de Maria Magdalena Cantorij.

Rond 22.00 uur wordt de Night of Remembrance met een avondgebed afgesloten.