Numansdorp dekt Tafels van Hoop

NUMANSDORP – De Hervormde Dorpskerk en de Gereformeerde kerk De Hoeksteen in Numansdorp willen dinsdag 18 december – de internationale dag van de migrant – samen met alle andere deelnemende gemeenten de langste Tafels van Hoop van Nederland vormen. De Tafels van Hoop in Numansdorp staan gedekt in Pandje 20 (Torenstraat 20) in Numansdorp, tussen 16.00 en 19.30 uur.

De Tafels van Hoop zijn een landelijke actie van Kerk in Actie. Door plaatselijk met vluchtelingen aan tafel te gaan, in de kerk, het buurthuis of dorpshuis, proberen alle deelnemende gemeenten met elkaar de langste Tafels van Hoop van Nederland te vormen. Onder het motto: ‘Eet mee, met en voor vluchtelingen’ worden gerechten met elkaar gegeten die uiteenlopen van dingen die men niet kent tot de Hollandse pot. Vorig jaar was de actie Tafels van Hoop een groot succes. Toen deden tientallen gemeenten mee en ontmoetten zo’n 3000 gemeenteleden en vluchtelingen elkaar tijdens de gezamenlijke maaltijden.

Met de Tafels van Hoop wil ook Numansdorp een krachtig signaal afgeven dat vluchtelingen erbij horen en we in Nederland met elkaar gastvrij willen zijn.

De foto’s zijn vorig jaar gemaakt van de Tafels van Hoop in Numansdorp.

%d bloggers liken dit: