Oecumenische viering in Ovezande

OVEZANDE – In de Week van Gebed voor Eenheid van Christenen 2023 wordt zondag 15 januari vanaf 9.30 uur in de OLV Hemelvaartkerk in Ovezande een oecumenische viering gehouden. De dienst wordt voorbereid door de Protestantse gemeente Driewegen-Ellewoutsdijk-Ovezande en de katholieke parochiekern Ovezande, Driewegen en Ellewoutsdijk van de Pater Damiaanparochie.

Thema van de dienst is ‘Doe goed, zoek recht’, een onderwerp dat is aangedragen door de christenen uit Minnesota (VS). Deze groep is zeer divers en wordt gevormd door oorspronkelijke bewoners en nakomelingen van slaven. Er zal bijzondere aandacht zijn voor de verdeeldheid die wordt veroorzaakt door het onrecht van ongelijkheid en racisme.

Voorgangers in de viering zijn ds Jörg Buller en pastor Alida van Veldhoven. Een gelegenheidskoor onder leiding van dirigent Kees Boonman verleent muzikale medewerking. Organist is Tuur Remijn.

Het thema wordt ook behandeld in de kindernevendienst. Na afloop is er tijd voor ontmoeting met koffie/thee. De protestantse kerk in Driewegen is deze zondag gesloten.

De week van Gebed voor Eenheid is een initiatief van de Raad van Kerken in Nederland en duurt van 15 tot en met 22 januari.