Online alternatief voor SirkelslagYOUNG

UTRECHT – Vanwege de verlengde lockdown wordt SirkelslagYOUNG verplaatst naar vrijdagavond 28 mei 2021. Maar… er komt een alternatief voor de eerder geplande avond op vrijdagavond 5 februari: Sirkelslag YOUNG LITE. Je speelt het spel thuis en je staat online in verbinding met de andere jongeren uit je jeugdgroep. Of je speelt het spel als gezin, dat kan ook! Je krijgt alle ingrediënten voor een toffe avond.

Voor wie?

Sirkelslag YOUNG LITE is opgezet voor jongeren van 12-17 jaar. Het is het leukst als je het spel tegen andere jongeren uit je jeugdgroep speelt. Maar Sirkelslag Young LITE is ook geschikt om met gezinnen tegen elkaar te spelen, ouders en andere gezinsleden kunnen dus ook meedoen.

Spelopzet

Sirkelslag YOUNG LITE speel je met je eigen jeugdgroep (of gezin), ieder vanuit zijn/haar eigen huis. Je speelt dus individueel tegen andere jongeren uit je jeugdgroep (of je speelt individueel als gezinslid tegen andere gezinsleden) en niet tegen andere jeugdgroepen uit Nederland. Het spel is eenvoudiger qua opzet dan de originele versie van Sirkelslag YOUNG en je hoeft dus ook geen scores door te geven.

Het spel start met een gezamenlijke introductie-livestream op YouTube op vrijdagavond 5 februari om 20.00 uur. Hierna ga je als groep zelf spelen. Je speelt de vijf spellen thuis en via een videoverbinding zoals Zoom, Meet, Teams etc sta je in contact met de andere jongeren in je jeugdgroep (of je speelt het spel als gezin). Jij als groepsleider/spelleider bepaalt hoe lang je alle spellen wilt spelen. Bij het ontwerp is er vanuit gegaan dat je de vijf spellen binnen 60 minuten kunt spelen. Je hoeft dus geen rekening te houden met deadlines of een strak speelschema!

Groepsgrootte

Het spel is het meest geschikt voor groepen van 2-12 deelnemers. Elke groep wordt begeleid door minimaal één jeugdleider. Als je meer dan 12 deelnemers hebt, adviseren we je om met twee (of meer) groepen te spelen.

Datum, plaats en tijd

Vrijdagavond 5 februari om 20.00 uur start de avond met een gezamenlijke introductie-livestream via het YouTube kanaal van Jong Protestant. Als je meedoet, ontvang je een link naar dit kanaal.

Wil je het spel op een later moment spelen? Dat kan, de introductie-livestream kun je later nog terugkijken.

Kosten en aanmelden

Voor deze LITE versie hoef je niets te betalen! Je kunt dus gratis meedoen met Sirkelslag YOUNG

Inschrijven kan tot woensdag 3 februari om 12.00 uur. Meld je groep(en) snel aan met onderstaand formulier. Je ontvangt van te voren alle benodigde informatie digitaal, zodat je voldoende voorbereidingstijd hebt. Klik hier om aan te melden.

Lees ook: Speel mee met SirkelslagYOUNG

Bron: jongprotestant.protestantsekerk.nl