Online paasspel in plaats van Paaschallenge

VLISSINGEN – De beperkende maatregelen rondom het coronavirus betekenen ook dat de PaasChallenge 2020 (nacht van 11 en 12 april) niet kan doorgaan. Daarom ontwikkelt JOP (Jong Protestant) een spel, waarmee je met je kinder- of jeugdgroep of schoolklas (10-17 jaar) toch het verhaal van Pasen kunt beleven vanuit huis. Het spel is vanaf zaterdag 4 april te spelen.


Je volgt Jezus in zijn laatste dagen van zijn leven. Onder zware omstandigheden zegt hij vaak tegen zijn volgelingen: ,,Wees niet bang!” Maar dat is erg vreemd omdat er heel veel is om bang voor te zijn in Jezus’ tijd: oorlog, onderdrukking, geweld, armoede, ziekte, dood, haat en honger. Genoeg om allerlei emoties van te krijgen. En laten we wel wezen: die emoties horen bij ons als mensen. Zonder emoties zouden we niet eens leven. We hebben zelfs een diep deel in ons brein waar deze emoties huizen. Gaat Jezus dat dan even weghalen als hij zegt: ,,Wees niet bang?”

In dit alternatieve paasspel ontdek je dat Jezus de angst niet weghaalt, maar hij geeft je iets nieuws, iets extra’s. Jezus haalt je niet weg uit het gevaar maar hij geeft liefde, hoop, rust, vertrouwen, geloof, moed om de situatie aan te kunnen. Of om andere mensen in dezelfde toestand iets te geven wat jij net van Jezus hebt ontvangen.

Je speelt een aantal rondes van dit spel thuis, alleen of als gezin. De leiding stuurt aan de deelnemers verschillende challenges: puzzels, creatieve en doe-opdrachten waarmee je punten kunt verdienen als je ze binnen de tijd oplost of uitvoert. Het spel duurt 60 tot 90 minuten en wordt individueel gespeeld vanaf de thuislocatie (‘corona-crisisproof’). Via social media staat de groep met elkaar in contact. Aanmelden kan tot en met vrijdag 3 april. Voor vragen kun je contact opnemen met Jong Protestant via jongprotestant@protestantsekerk.nl of bel 030 – 8801438.