Ontmoet elkaar bij een goede film

MIDDELBURG – Filmhuis Hoeksteen in Middelburg (Rozenburglaan 22) draait iedere derde vrijdagavond van de maand een film die past bij het jaarthema ‘Overwegen’ van de Nieuwe Kerk Gemeente.

De zaal is open vanaf 19.30 uur, de film begint om 20.00 uur. Koffie/thee vóór en een hapje en drankje ná de film.

Filmkalender:

16 november 2018: ‘This is where I leave you’, een komedie/drama van Shawn Levy met Jason Bateman, Jane Fonda en Adam Driver. De film gaat over een joodse familie, die na een begrafenis bij elkaar komt.

21 december 2018: Gastenkeuze: 1 Dorp aan de rivier (drama, Fons Rademakers)
2 Guess who is coming to dinner (komedie/drama, Stanley kramer)
3 Mon Oncle (Komedie, Jacques Tati)

18 januari 2019: ‘Joyeux Noël’, een oorlogsdrama van Christian Carion met Benno Fürmann, Diane Kruger en Daniel Brühl. Een waargebeurd verhaal, zich afspelend aan het front in de winter van 1914. In de kerstnacht gebeurt er een wonder.

15 februari 2019: ‘Fill the void’, een drama van de Israëlische regisseur Rama Burshtein met Hadas Yaron, Yiftach Klein en Ido Samuel. Om het verhaal over een orthodox Chassidisch gezin in Tel Aviv goed te kunnen begrijpen, wordt vóór aanvang uitleg gegeven.

15 maart 2019: ‘Publieke Werken’, Nederlands drama van Joram Lürsen met Gijs Scholten van Aschat, Jacob Derwig en Rifka Lodeizen. Het verhaal speelt zich af in 1888. Twee neven zijn door allerlei omstandigheden in grote problemen gekomen.

12 april 2019: ‘The Straight Story’, drama/roadmovie van David Lunch met Richard Farnsworth, Sissy Spacek en Everett McGill. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de 73-jarige Alvin Straigth die in 1994 op zijn grasmaaier een zes weken durende tocht onderneemt om zijn zieke broer op te zoeken.

17 mei 2019: ‘Amour’, een romantisch drama van Michael Haneke, met Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva en Isabelle Huppert. Het verhaal gaat over familiebanden en de onderlinge liefde, die danig op de proef worden gesteld door gebeurtenissen.

21 juni 2019: ‘The Intern’, een komisch drama van Nancy Meyers, met Robert De Niro, Anne Hathaway en Anders Holm. De 70-jarige Ben Whittaker is zijn leven als gepensioneerde beu en ziet kans om aan de slag te gaan als senior stagiair bij een modewebsite.