Oostkapelle bereidt zich voor op Pasen met musical

OOSTKAPELLE – De Zionskerk (Duinweg 36a) in Oostkapelle is zondagmorgen 14 april het toneel van een musicalkerkdienst. ‘Vergeet nooit de verhalen…’ is de titel van het lied waarmee de musical begint. Het gaat om Bijbelse verhalen, die in de afgelopen jaren regelmatig klonken, ook in eerder gespeelde musicals in Oostkapelle en gaan over Mozes, Jakob, Saul en Ruth.

Enkele kernachtige scènes en liederen uit deze musicals worden opnieuw uitgevoerd door een enthousiaste groep gemeenteleden. De Musicaldienst gaat verder met enkele nieuwe liederen uit een nieuwe musical: Maria – met eerst een protestsong en daarna een lied over de kracht van de liefde, die ook tot uitdrukking komt aan het Kruis.

In Oostkapelle wordt om de 3 à 4 jaar een musical uitgevoerd, geschreven door het duo Gerard van Amstel en Gerard van Midden uit Baarn. Ditmaal wordt de musical eenmalig en voor het eerst tijdens de kerkdienst opgevoerd.

De musicalkerkdienst, die om 10 uur begint, zal bruisen van energie en is een perfecte voorbereiding op de laatste week vóór Pasen.

Een deel van de musicalgroep Oostkapelle met links Aäron (ds Flip Beukenhorst) met naast zich Mozes. De foto suggereert de Sinaïwoestijn, maar is in de duinen bij Oostkapelle gemaakt.

 

%d bloggers liken dit: