Orgelduo concerteert in Middelburg

MIDDELBURG – De internationaal bekende organist en musicoloog Joris Verdin en zijn echtgenote Annelies Focquaert geven zaterdag 15 december een concert op het orgel van de Doopsgezinde kerk (Lange Noordstraat) in Middelburg.

Annelies en Joris Verdin

Het concert, georganiseerd door Stichting Kerk biedt Podium, heeft een bijzonder karakter: de organisten zullen namelijk werken spelen voor twee, drie en vier handen. Op het programma staat minder bekende Duitse orgelmuziek uit de negentiende eeuw, verzameld in het Töpfer Album. Daarnaast zal Joris Verdin eigen werk spelen en is Annelies Focquaert te horen op altfluit.

Joris Verdin is orgeldocent aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en verbonden aan de afdeling Musicologie van de Universiteit Leuven. Hij heeft een internationale reputatie als specialist van de negentiende-eeuwse literatuur. Master classes, uitgaven en wetenschappelijke artikelen vormen een belangrijk element in de huidige activiteiten.
Annelies Focquaert is organist van de St.Joriskerk te Antwerpen. Met haar proefschrift over Jacques Lemmens (1823-1881) vestigde zij als een van de eersten serieuze aandacht op deze componist. Annelies Focquaert concerteert door heel Europa en geeft in Antwerpen les aan leerlingen van alle leeftijden. Dit jaar werd zij uitgenodigd om te spelen in het gerenommeerde Orgelpark te Amsterdam.
Beide musici spelen dit concert belangeloos, niet alleen als promotie voor Kerk biedt Podium, maar ook omdat zij gecharmeerd zijn van de intimiteit en de akoestiek van de kerk en de fraaie, warme klank van het orgel.
Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is – zoals gebruikelijk bij Kerk biedt Podium – vrij. Een vrijwillige bijdrage in de onvermijdelijke kosten is  zeer welkom. Meer informatie op: www.kerkbiedtpodium.nl

%d bloggers liken dit: