Oud-predikant ds Neele (GG) van Aagtekerke overleden

AAGTEKERKE – Oud-predikant van de Gereformeerde Gemeente Aagtekerke, ds C. Neele, is zaterdag 30 juli 2022 op 60-jarige leeftijd in Ridderkerk overleden. Ds Neele was al lange tijd ziek.

Cornelis Neele werd op 16 maart 1962 geboren in Rotterdam. In 1995 werd hij toegelaten tot de studie voor predikant aan de Theologische School.

Ds C. Neele.

Zijn eerste gemeente werd Aagtekerke, waar hij in 1999 in het ambt werd bevestigd. In 2004 ging hij aan de slag in Lisse. Door de ziekte MS gedwongen ging hij op 1 maart 2011 met emeritaat. Ds Neele was na zijn emeritaat nog een aantal jaren actief als hulppredikant in Poortugaal. De laatste jaren woonde hij in een verpleeghuis in Ridderkerk.

Van zijn hand verscheen een aantal boeken: Gods stem in de natuur, Het leven van Job, Geschonken geloof, Kenmerken van wedergeboren kinderen en Tot een teken (co-auteur ds W. Silfhout) over Joodse feesten en symbolen.

Ds Neele wordt vrijdag 5 augustus om 11.45 uur begraven in Poortugaal. De rouwdienst is om 10.00 uur in kerkgebouw Zuiderhaven.