Oud-predikant P.W. de Nooy van Mijnsheerenland overleden

MIJNSHEERENLAND – Ds. P. W. de Nooy, oud-predikant van Mijnsheerenland, is woensdag 30 oktober 2019, na een operatie op 76 jarige leeftijd in zijn woonplaats Rotterdam overleden.

Peter Willem de Nooy werd op 20 maart 1943 in Waalre geboren. Zijn eerste gemeente was de Hervormde Gemeente Mijnsheerenland, waar hij van 1987 tot 1993 stond. Hij vertrok in 1993 naar de Hervormde Gemeente Musselkanaal. In 1997 ging hij aan de slag in Rotterdam, waar hij werkte tot aan zijn emeritaat in 2005. In Rotterdam combineerde hij een halve baan als wijkpredikant (Hervormde Gemeente Rotterdam-Centrum) met een halve baan als missionair predikant vanwege de IZB (Vereniging voor Zending in Nederland) in de wijk Bergpolder in Rotterdam-noord.

Ds De Nooy was jarenlang voorzitter van de stichting SENSE (Stichting Evangelie, Nieuwe Spiritualiteit en Esoterie). De stichting wil christenen vanuit een Bijbels perspectief informeren over nieuwe vormen van religie. De Nooy bestempelde ‘mindfulness’ als ‘occult’ en waarschuwde christenen voor de therapie. Kerken zouden zich volgens hem meer moeten bezinnen op de achtergrond van therapieën zoals yoga en mindfulness. SENSE was voorheen de Bijbel of New Age, dat werd opgericht in 1989.

Ds De Nooy wordt donderdag 7 november begraven in Oud Kralingen Rotterdam. De dankdienst in de aula begint om 13.00 uur.