Ouddorp gaat zomer in met veel concerten

OUDDORP – De Hervormde Gemeente van Ouddorp heeft voor de zomerperiode een aantal zangavonden en concerten op het Van Vulpenorgel in de Dorpskerk (Westraat) op het programma staan. De kerk is op de zaterdagen van 13 juli tot en met 14 september tussen 10.00 en 15.30 uur geopend voor publiek, waarbij een op schaal nagebouwde tabernakel is te zien in de zaalruimte. Op deze zaterdagen wordt er om 11.00 uur een inloopconcert gegeven door een predikant. Op 7 september is de Dorpskerk met twee koren present op de Boerenlanddag en op 14 september wordt meegewerkt aan Monumentendag.

Orgelconcerten en zangavonden op donderdag:

Hervormde Kerk Ouddorp

4 juli 20.00 uur: Orgelconcert door Jan Bezuijen met medewerking van Marjet van ’t Geloof (blokfluit) en Bart van ’t Geloof (cello). Er worden werken gespeeld van G.D. Leyding, G.P Telemann, J. Haydn, J.S. Bach, J.B. Loeillet, G.F. Händel en D. Buxtehude. Entree gratis, er is wel een collecte.

18 juli 19.30 uur: Zangavond met als thema ‘U zij de Glorie’ met begeleiding van organist Johan van Broekhoven op het Van Vulpenorgel. Marya Hey van de Gereformeerde Zendingsbond (GZB) zal vertellen over haar werkzaamheden als docent en decaan aan het Kajo-Keji Christian College in Zuid-Soedan. Entree gratis, er is een collecte ten behoeve van de GZB. Na afloop (rond 21.00 uur) kan er worden nagepraat onder het genot van frisdank, koffie of thee.

25 juli 20.00 uur: Orgelconcert door Jos van der Kooy. Jos van der Kooy (1951) is organist van onder andere de Grote of Sint Bavokerk in Haarlem, de Westerkerk in Amsterdam en bij de Raad van State in de Gotische Zaal bij het Paleis Kneuterdijk in Den Haag. Hij ontving verschillende prijzen en onderscheidingen, onder meer wegens zijn verdiensten voor de Franse muziek. Van der Kooy doceert orgel aan het Koninklijk Conservatorium in ‘s Gravenhage en de Academy of Creative and Performing Arts (ACPA), een samenwerkingsverband van de Hogeschool der Kunsten in ‘s Gravenhage met de Universiteit Leiden. Daarnaast geeft hij privélessen interpretatie, improvisatie en kerkmuziek.

Van der Kooy speelt een breed repertoire dat nagenoeg alle stijlperioden uit de orgelliteratuur omvat. Voor het concert op het Van Vulpenorgel in Ouddorp staan naast improvisaties met samenzang, werken op het programma van C. de Wolf, J.P. Sweelinck, J.S. Bach, M. Reger en C. Widor.

Entree: ouder dan 15 jaar € 8,00 p.p., na afloop is er koffie of thee.

1 augustus 19.30 uur: Zangavond met Jan Bezuijen met medewerking van Ds. P.C.H. Kleinbloesem uit Goudswaard die zal vertellen over het project voor Cuba van de Gereformeerde Zendingsbond. Entree gratis, de opbrengst van de collecte is bestemd voor de zending.

8 augustus 20.00 uur: Orgelconcert door Sander van den Houten. Ouder dan 15: entree € 8,00 p.p.

15 augustus 19.30 uur: Zangavond met Kees Villerius met medewerking van Reinier en Arenda van Heiningen (GZB project Z.O. Azië). Entree gratis, er is een collecte.

22 augustus 20.00 uur: Orgelconcert door Floris van Gils. Ouder dan 15: entree € 8,00 p.p.

Orgelconcerten door predikanten op zaterdag:

Het Van Vulpenorgel in de Dorpskerk van Ouddorp

13 juli 11.00 uur: Ds. C.M. van der Klis, Bunschoten-Spakenburg;

20 juli 11.00 uur: Ds. M.J. Middelkoop, Middelharnis;

27 juli 11.00 uur: Ds. G.J. Baan, Rotterdam Zuid;

3 augustus 11.00 uur: Ds. E. Agterhuis en echtgenote (viool), Heinenoord;

10 augustus 11.00 uur: Ds. J. de Visser, Sommelsdijk;

17 augustus 11.00 uur: Ds. C.D. van Alphen, Numansdorp;

24 augustus 11.00 uur: Dr. T.E. van Spanje, Epe;

31 augustus 11.00 uur: Ds. C.J. Droger, Vlaardingen;

7 september 11.00 uur: Boerenlanddag met ‘s ochtends het koor Musica Sororum en ‘s middags het Christelijk Gemengd koor Jeduthun.

%d bloggers liken dit: