Ouddorp gaat zomer in met veel concerten

OUDDORP – De Hervormde Gemeente van Ouddorp heeft voor de zomerperiode 2019 een aantal zangavonden en concerten op het Van Vulpenorgel in de Dorpskerk (Westraat) op het programma staan. De kerk is op de zaterdagen van 13 juli tot en met 14 september tussen 10.00 en 15.30 uur geopend voor publiek, waarbij een op schaal nagebouwde tabernakel is te zien in de zaalruimte. Op deze zaterdagen wordt er om 11.00 uur een inloopconcert gegeven door een predikant. Op 7 september is de Dorpskerk met twee koren present op de Boerenlanddag en op 14 september wordt meegewerkt aan Monumentendag.

Orgelconcerten en zangavonden op donderdag:

Hervormde Kerk Ouddorp

4 juli 20.00 uur: Orgelconcert door Jan Bezuijen met medewerking van Marjet van ’t Geloof (blokfluit) en Bart van ’t Geloof (cello). Er worden werken gespeeld van G.D. Leyding, G.P Telemann, J. Haydn, J.S. Bach, J.B. Loeillet, G.F. Händel en D. Buxtehude. Entree gratis, er is wel een collecte.

18 juli 19.30 uur: Zangavond met als thema ‘U zij de Glorie’ met begeleiding van organist Johan van Broekhoven op het Van Vulpenorgel. Marya Hey van de Gereformeerde Zendingsbond (GZB) zal vertellen over haar werkzaamheden als docent en decaan aan het Kajo-Keji Christian College in Zuid-Soedan. Entree gratis, er is een collecte ten behoeve van de GZB. Na afloop (rond 21.00 uur) kan er worden nagepraat onder het genot van frisdank, koffie of thee.

25 juli 20.00 uur: GEANNULEERD WEGENS EXTREME HITTE:  Orgelconcert door Jos van der Kooy. Jos van der Kooy (1951) is organist van onder andere de Grote of Sint Bavokerk in Haarlem, de Westerkerk in Amsterdam en bij de Raad van State in de Gotische Zaal bij het Paleis Kneuterdijk in Den Haag. Hij ontving verschillende prijzen en onderscheidingen, onder meer wegens zijn verdiensten voor de Franse muziek. Van der Kooy doceert orgel aan het Koninklijk Conservatorium in ‘s Gravenhage en de Academy of Creative and Performing Arts (ACPA), een samenwerkingsverband van de Hogeschool der Kunsten in ‘s Gravenhage met de Universiteit Leiden. Daarnaast geeft hij privélessen interpretatie, improvisatie en kerkmuziek.

Van der Kooy speelt een breed repertoire dat nagenoeg alle stijlperioden uit de orgelliteratuur omvat. Voor het concert op het Van Vulpenorgel in Ouddorp staan naast improvisaties met samenzang, werken op het programma van C. de Wolf, J.P. Sweelinck, J.S. Bach, M. Reger en C. Widor.

Entree: ouder dan 15 jaar € 8,00 p.p., na afloop is er koffie of thee.

1 augustus 19.30 uur: Zangavond ‘U zij de Glorie’ met begeleiding van organist Jan Bezuijen. Het is een gevarieerd programma waarin psalmen en andere geestelijke liederen worden gezongen. Ds. P.C.H. Kleinbloesem uit Goudswaard zal vertellen over het project voor Cuba van de Gereformeerde Zendingsbond. Het wordt op prijs gesteld als iedereen na afloop blijft napraten onder het genot van frisdrank, koffie of thee.

Entree gratis, de opbrengst van de collecte is bestemd voor de zending.

Sander van den Houten.. foto Joran Looij

8 augustus 20.00 uur: Orgelconcert door Sander van den Houten. Hij zal werken ten gehore brengen van J.S. Bach, F. Mendelssohn Bartholdy, D. Buxtehude en C. Saint-Saens.

Van den Houten (1987), afkomstig van Goeree-Overflakkee, is organist  van de Burgerwalkerk en de Broederkerk in Kampen en de Evangelisch Lutherse Kerk in Den Haag. Hij studeerde aan het Rotterdams conservatorium en het ArtEX-conservatorium in Zwolle waar hij cum laude voor zijn masterdiploma orgel slaagde. Hij ontving verschillende prijzen, zoals de derde prijs op het jeugdsolistenconcours in Melissant, de tweede prijs op het ensembleconcours in Oude Tonge en de eerste prijs op het Bustehudeconcours in Zierikzee.

Entree: ouder dan 15: € 8,00 p.p.

15 augustus 19.30 uur: Zangavond ‘U zij de Glorie’ met Kees Villerius met medewerking van Reinier en Arenda van Heiningen (GZB project Z.O. Azië).
Tijdens deze laatste zangavond van het zomerseizoen staan psalmen en geestelijke liederen centraal.  Zendingsbondwerkers Reinier en Arenda van Heiningen zullen een presentatie geven van hun werkzaamheden in het Isaangebied in noordelijk Thailand.

Entree gratis, er is een collecte voor de Zendingsbond. Het wordt op prijs gesteld als de aanwezigen na afloop na blijven praten onder het genot van fris, koffie of thee.

Floris van Gils

22 augustus 20.00 uur: Orgelconcert door Floris van Gils uit Achthuizen.

Van Gils, geboren en getogen op Goeree-Overflakkee, studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij volgde vanaf jonge leeftijd orgelles bij Paul Kieviet uit Middelharnis/Sommelsdijk. Sinds 2015 studeert hij hoofdvak orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Floris heeft het bijvak piano afgerond bij Wim Voogd. Momenteel volgt hij de bijvakken zang en klavecimbel bij respectievelijk Kees-Jan de Koning en Siebe Henstra. Aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam studeert hij kerkmuziek bij Aart Bergwerff, Arie Hoek en Hanna Rijken. Per 1 juli van dit jaar is Floris benoemd tot organist van de oud-katholieke kathedraal Ste. Gertrudis te Utrecht. Floris is als cantor verbonden aan de Protestantse Kerk te Nigtevecht.

Naast zijn muzikale activiteiten studeert Floris theologie aan de Vrije Universiteit en de Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam, waar hij afgelopen voorjaar zijn bachelorgraad behaalde. .

Tijdens het concert in Ouddorp zal Floris onder meer werken van J.S. Bach en F. Liszt op het Van Vulpen-orgel ten gehore brengen.

Ouder dan 15: entree € 8,00 p.p. Na afloop van het concert kan worden nagepraat onder het genot van koffie of thee.

Orgelconcerten door predikanten op zaterdag:

Het Van Vulpenorgel in de Dorpskerk van Ouddorp

13 juli 11.00 uur: Ds. C.M. van der Klis, Bunschoten-Spakenburg;

20 juli 11.00 uur: Ds. M.J. Middelkoop, Middelharnis;

27 juli: geen concert wegens omstandigheden; 

3 augustus 11.00 uur: Ds. E. Agterhuis en echtgenote (viool), Heinenoord;

10 augustus 11.00 uur: Ds. J. de Visser, Sommelsdijk;

17 augustus 11.00 uur: Ds. C.D. van Alphen, Numansdorp;

24 augustus 11.00 uur: Dr. T.E. van Spanje, Epe;

31 augustus 11.00 uur: Ds. C.J. Droger, Vlaardingen;

7 september 11.00 uur: Boerenlanddag met ‘s ochtends het koor Musica Sororum en ‘s middags het Christelijk Gemengd koor Jeduthun.

14 september 11.00 uur: Ds. G.J. Baan, Rotterdam Zuid.