Panfluitconcert besluit Lange Jan Project 2021

MIDDELBURG – Het Lange Jan Project Middelburg 2021 wordt op donderdag 28 oktober in de Koorkerk van Middelburg afgesloten met een miniconcert door de panfluitiste Ankie Kaljouw, begeleid door Lenie Stokman op de piano.

Op het programma staan werken van G.F. Händel, J.L.M. Bain, B. Anderson, W.A. Mozart, Z. Fibich, E. Elgar, C. Arvinte en G. Dinicu.

Ankie Kaljouw en Lenie Stokman.

Ankie Kaljouw begon haar muzieklessen bij Simon Christiaansen. Haar grote passie werd wat later de panfluit, en daarvoor volgde ze lessen bij de Roemeense panfluitist Nicolae Pirvu. Daarnaast kreeg ze theorielessen aan de Zeeuwse Muziekschool. Momenteel wordt ze gecoacht door de Tsjechische panfluitiste Liseotte Rokyta en speelt ze in het leerlingenensemble van Mihai Scarlat (Den Haag). Regelmatig werkt ze mee aan kooroptredens en concerten.

Lenie Stokman begon op zevenjarige leeftijd met muzieklessen. Aanvankelijk waren die gericht op het orgel, later kwamen daar de piano en accordeon bij. Bij het IDE in Gorinchem behaalde ze het diploma koordirectie. Lenie Stokman treedt veelvuldig op als begeleidingspianiste van koren en solisten en is dirigente van drie koren in de regio. Daarnaast is zij actief als kerkorganiste, bespeelt ze de accordeon bij folklore-evenementen en vormt zij een duo met zangeres Francis de Jonge.

Het miniconcert in de Middelburgse Koorkerk begint donderdag 28 oktober om 15.00 uur. (Ingang via het poortje, links van de Lange Jan).