Paus roept op tot wereldwijd gebed

ROME – Paus Franciscus heeft zondag 22 maart 2020 de ruim twee miljard christenen wereldwijd opgeroepen het Onze Vader te bidden op woensdag 25 maart om 12.00 uur, wanneer het hoogfeest van de aankondiging van de Heer (Maria Boodschap) wordt gevierd. Het moderamen van de Protestantse Kerk steunt deze oproep van harte.

Scriba ds. Rene de Reuver: ,,Het past bij de oecumenische visie van de Protestantse Kerk om gezamenlijk te doen wat gezamenlijk gedaan kan worden. Mooi om nu het coronavirus ook wereldwijd om zich heen grijpt, ook wereldwijd als christenheid dit gebed van Jezus te bidden. Gebed is wat ons allen verbindt.”

Aan het einde van zijn toespraak bij het Angelus-gebed, riep paus Franciscus alle christenen op om zich dagelijks te verenigen in gebed, in antwoord op de wereldwijde dreiging van het coronavirus.

Paus Franciscus: ,,In deze benarde dagen terwijl de mensheid beeft van angst door de dreiging van de pandemie, zou ik aan alle christenen samen willen voorstellen hun stemmen te verheffen naar de hemel.”

Mgr. Hans van den Hende, voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie: ,,Met deze uitnodiging aan alle christenen benadrukt paus Franciscus de grote kracht van het gebed en van het bidden in eenheid. De verspreiding van het coronavirus brengt veel angst met zich mee. Maatregelen om als mensen afstand van elkaar te houden en het liefst binnen te blijven, betekenen voor veel mensen isolement en eenzaamheid. Ik hoop van harte dat veel katholieken en andere christenen wereldwijd daadwerkelijk gehoor geven aan de oproep van de paus om in gezamenlijkheid het Onze Vader te bidden. Graag geef ik de uitnodiging van paus Franciscus onder meer door aan de Raad van Kerken in Nederland. Ons samen bidden blijft niet zonder vruchten.”

Bronnen: Protantsekerk.nl en rkkerk.nl