PG Oosthoek bedankt Jan Karremans met draaginsigne

KLOOSTERZANDE – Een duizendpoot die zich jarenlang vrijwillig inzette voor de kerk: de Protestantse gemeente Oosthoek nam zondag 29 januari in de Hof te Zandekerk in Kloosterzande uitgebreid en feestelijk afscheid van diaken Jan Karremans. Karremans ontving voor ruim dertig jaar dienstbaarheid aan de gemeente het PKN-draaginsigne in goud met bijbehorende oorkonde.

Jan Karremans met zijn oorkonde.

Jan Karremans was in de jaren tachtig negen jaar ouderling van de toenmalige Hervormde gemeente Hontenisse. Na een aantal jaren zonder kerkelijke functie, trad hij als diaken weer toe tot het kerkbestuur van de Hervormde gemeente Hontenisse, die later overging in de Protestantse gemeente Oosthoek. Jan was 22 jaar diaken.

Jan Karremans heeft veel voor de gemeente betekend, zo memoreerde mede-diaken Geraldine van Heesch-Kirpestein bij de uitreiking van het draaginsigne. Zo verzorgde hij de bloemen op zondag, bracht bloemengroeten thuis, verzorgde hij het avondmaal in de kerk en in kleine kring ook in de Blaauwe Hoeve in Hulst en Antonius in Kloosterzande.

De gemeente is blij dat Jan, hoewel hij niet meer in de kerkenraad zit, wel actief blijft als vrijwilliger in de gemeente.