Pleinen van Hoop in Breskens en Schoondijke

BRESKENS/SCHOONDIJKE – De Protestantse gemeente De Verbinding (Schoondijke, Breskens, Groede, Waterlandkerkje) doet met twee Pleinen van Hoop mee aan de Passion40daagse, dat de aanloop vormt voor de landelijke Passion op Witte donderdag. Het thema van The Passion én The Passion40daagse is ‘Alles komt goed?!’

Singer-songwriter Marieke Sleurink geeft op 10 april vanaf 15.00 uur, Palmzondag, in de protestantse kerk in Breskens een passionconcert (klik hier). Voorafgaand aan het concert wordt het kerkplein in Breskens met een replica van het Passionkruis ingericht als ‘Plein van Hoop’,  voor een paaswake waarbij bezoekers op hun eigen manier kunnen stilstaan bij het thema ‘Alles komt goed?!’. Van 13.00 -14.30 uur kunnen mensen op dit Plein van Hoop een kaarsje aansteken en bij het kruis zetten, een kaartje aan iemand schrijven ter bemoediging en op een briefje zetten waar zij moed uit putten of juist door ontmoedigd raken. Iedereen wordt hartelijk ontvangen met koffie of thee en er is gelegenheid voor een praatje.

Dezelfde hartelijke ontvangst is er op Witte Donderdag (14 april) van 17.30 en 19.00 uur in Schoondijke, waar dan met het Passionkruis een Plein van Hoop wordt ingericht naast de Protestantse kerk (Dorpsplein 37).

Toegang voor beide Pleinen van Hoop is gratis. Vanaf 19.30 uur wordt in de kerk van Schoondijke het feest van Witte Donderdag gevierd. Gasten zijn van harte welkom.

Voor meer informatie: joke.steeneveld@zeelandnet.nl

The Passion wordt op donderdag 14 april live door KRO-NCRV uitgezonden vanuit Doetinchem.