Prop. Oldhoff wordt nieuwe predikant Mijnsheerenland

Martine Oldhoff.

MIJNSHEERENLAND – Proponent mevrouw M.C.L. Oldhoff uit Culemborg wordt de nieuwe predikant van de Protestantse gemeente in Mijnsheerenland. Zij volgt daar ds W.H. Hendriks op die in september 2020 naar Ter Aar vertrok.

Martine Oldhoff (28 augustus 1990) werd geboren in Amersfoort en groeide op in Meppel, Wierden en Zwolle. Zij woont tegenwoordig in Culemborg met man en twee kinderen en was sinds januari dit jaar beroepbaar.

Na het gymnasium in Zwolle studeerde zij aan de Universiteit van Utrecht waar zij summa cum laude afstudeerde in interdisciplinary major humanities-social sciences

Na een semester studie in het Britse Leeds deed zij in 2012 haar pre-master theologie aan de Universiteit van Utrecht. In 2014 slaagde zij daar cum laude voor haar master Bijbelwetenschappen. Aan de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) slaagde zij in 2015 cum laude voor haar master gemeentepredikant. Zij had een leerplek in de Domkerk van Utrecht en deed haar vicariaat in de Jacobikerk van Utrecht.

Van 2015 tot 2016 was mevrouw Oldhoff onderzoeksmedewerker aan de PThU, waar zij als promovendus haar afstudeerscriptie over de ziel schreef: ‘Soul searching with Paul: human life as distinct from and related to God’. Over dat onderwerp heeft zij dertig publicaties op haar naam staan. In 2018 maakte zij een studiereis naar het theologisch seminarie in Pasadena, Californië.

Sinds zij in 2013 haar preekconsent kreeg, gaat zij voor in erediensten. Naast haar studie en werk was zij van augustus 2012 tot november 2020 vicevoorzitter van het CDA Theologen Netwerk. Dit netwerk stimuleert het gesprek en het contact tussen CDA-politici en theologen. Tijdens bijeenkomsten wordt gereflecteerd op politieke ontwikkelingen en het CDA-gedachtengoed vanuit theologie en kerk.

Verder zette mevrouw Oldhoff zich tien jaar lang in voor ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat. Daar deed zij onder meer Dagcoördinatie van Wegwijs- en kindergemeenteraadsdagen in verschillende gemeenten, waarbij leerlingen van allerlei schooltypen voor een dag politicus op hun gemeentehuis mochten zijn en daarvan de verschillende aspecten konden beleven. Als gastdocent ‘Politiek en democratie’ en ‘Europa/Europese Unie’ gaf zij ook les op middelbare scholen.