Ring De Bevelanden bespreekt opties kleine gemeenten

KRUININGEN – De Ring De Bevelanden houdt dinsdag 31 oktober een Ringavond in verenigingsgebouw Rond-Inn in Kruiningen. Thema van de avond is De toekomst van de kleine gemeente: wat is er allemaal mogelijk?

De Ring De Bevelanden telt 32 gemeenten. Sommige zijn behoorlijk groot, maar er zijn, zeker in de dorpen, veel kleine kwetsbare gemeenten. De bezetting van de kerkenraad is vaak lastig, waardoor het uitvoeren van allerlei taken op een paar schouders neerkomt. Toch willen de meeste kerken het liefst zelfstandig blijven en elke zondag in het eigen kerkgebouw een dienst houden.

De classis Delta heeft mogelijkheden en scenario’s voor kleine, kwetsbaar wordende gemeenten op een rij gezet en in een brochure samengevat. Er blijkt veel meer mogelijk dan velen denken, en met wat creativiteit en samenwerking kan een kleine gemeente nog lang present blijven op het dorp.

Tijdens de ringavond wordt het gesprek met elkaar aangegaan wat de verschillende opties zijn voor kleine gemeenten. Classispredikant Arie van der Maas zal één en ander toelichten en er is ruimte om creatieve ideeën en ervaringen uit te wisselen.

De Ringavond in Kruiningen begint om 19.30 uur.

DOWNLOAD HIER DE BROCHURE VAN DE CLASSIS DELTA: ALS EEN GEMEENTE KLEIN EN KWETSBAAR WORDT