Rinus Verhage verzorgt matinée-orgelconcert in Dorpskerk Ouddorp

OUDDORP  – Het matinée-orgelconcert op zaterdag 23 juli (11.00 uur) wordt ditmaal verzorgd door Rinus Verhage uit Sommelsdijk. Hij zal verschillende werken van J.S. Bach spelen.

Organist Rinus Verhage.

Rinus Verhage (1956) volgde als tiener orgellessen bij Jan van Dijk. Hij studeerde orgel (docerend en uitvoerend musicus), kerkmuziek en koordirectie aan het Rotterdams Conservatorium. Daar kreeg hij lessen van Arie Keijzer, Barend Schuurman, Jan Eelkema en Kees van Eersel. In 1979 won hij een prijs op het internationale Albert Schweitzer Orgelfestival in Deventer.

Rinus Verhage is organist in Oude-Tonge en Zierikzee en cantor van de Sint Catharijne kerk in Brielle. Daarnaast is hij dirigent van verschillende koren. Ook is hij manager en orgeldocent bij het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee. In 2015 werd hij voor zijn werkzaamheden koninklijk onderscheiden.

Toegang gratis, een bijdrage in de kosten is welkom.

Op de zaterdagen kunnen bezoekers aan de Dorpskerk ook de tentoonstelling van schilderwerken van ds Sjaak Maliepaard uit Barneveld bekijken. Thema van de expositie is ‘Door Geloof Alleen’.

De eerder geplande GZB-zangavond op donderdag 21 juli is afgelast.