Roder Jongenskoor treedt op in de Delta

BRIELLE/BROUWERSHAVEN/GOES – Het Roder Jongenskoor uit noord-Groningen maakt in het weekend van 25 en 26 juni een tweedaagse toernee, waarbij drie plaatsen in de Delta worden aangedaan: Brielle, Brouwershaven en Goes.

Het Roder Jongenskoor werd in 1985 opgericht en is een koor naar Engels voorbeeld, met als repertoire de Anglicaanse koormuziek in breedste zin. Dirigent van het koor is Rintje te Wies.

De tweedaagse tournee begint op zaterdagmiddag om 16.00 uur in de Grote of Catharijnekerk van Brielle, waar het koor een Choral Evensong verzorgt.

Na deze Evensong reist het koor naar Brouwershaven, waar in de Grote of Nicolaaskerk ‘s avonds een concert wordt gegeven (aanvang 20.00 uur). Op het programma staat muziek van zowel Engelse – Brewer, Bairstow, Wood en Greene – als Europese bodem: De Klerk, Fauré en Mendelssohn. Het wordt een gevarieerd programma, waarin niet alleen het gehele koor is te horen, maar ook de mannen en de solisten apart te beluisteren zijn.

De reis wordt op zondagmiddag afgesloten in Goes, waar  het Roder Jongenskoor in de Grote of Maria Magdalenakerk een Choral Evensong verzorgt. Aanvang 16.00 uur.
Organist is Sander van den Houten.

Tickets voor het concert in Brouwershaven kunnen worden besteld via www.zingenindekerk.nl/agenda . (Vroegboekkorting online tickets kosten 15,00 euro, tickets in de kerk van Brouwershaven kosten 20.00 euro)


Het Roder Jongenskoor tijdens het concert in de Grote of Nicolaaskerk van Brouwershaven op 25 juni 2022.