Sacramentsprocessie Kwadendamme

Kerk Kwadendamme

KWADENDAMME – Dit jaar trekt, op zondag 18 juni, voor de achtste keer de Sacramentsprocessie door Kwadendamme. Een processie die uniek is voor de provincie Zeeland, een unieke kans om geloof en saamhorigheid met velen te delen. De processie zal deze keer in het teken staan van het scheppingsverhaal. En God zag dat het goed was … Er is een jonge choreograaf gevonden die het scheppingsverhaal door de hele processie heen gaat weven. Dit is bijzonder en uniek, zo kunnen we de kwaliteiten van Merijn Oerlemans gerust kwalificeren.

De processie wordt voorafgegaan door een eucharistieviering in ’t Hof Vreeland aan de Stelsesijk 4 in  Kwadendamme. Vanuit deze boerderij zal de processie via de schitterende bloemdijken naar de parochiekerk aan de Johan-Frisostraat trekken. Daar zal een Lof de feestelijkheden afsluiten. Voorgangers zijn pastoor Fons van Hees en vicaris Paul Verbeek.

Vertegenwoordigers van de parochiekernen op Zuid-Beveland, Walcheren en Schouwen-Duiveland zullen meelopen in de processie. Bedevaartorganisaties, de Zouavengroep uit Oudenbosch, een delegatie van de Maria Ommegang uit Bergen op Zoom, de Damiaangroep uit Tremelo met de vendelzwaaiers, en diverse klederdrachtgroepen (o.a. ‘Mooi Zeeland’ en ‘Pront en Content’ ) zullen het baldakijn met het Allerheiligste voorafgaan. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Con Affezzione en Con Amore en de koren uit de parochiekern.

Het  programma is als volgt.

13.30 uur: eucharistieviering in ’t Hof Vreeland, Stelsedijk 4 te Kwadendamme

15.00 uur: start processie

16.30 uur: Lof in de Bonifaciuskerk te Kwadendamme.

17.00 uur: gezellig samenzijn op het Bonifaciuspleintje achter het parochiehuis.

Vanaf 12.30 uur pendelt tussen de kerk en de boerderij een busje; het brengt mensen die moeilijk ter been zijn naar de schuur en uiteraard na de eucharistieviering terug naar de kerk voor het Lof. Het busje wordt ons gratis beschikbaar gesteld door AMZ Borssele, en John Vroonland treedt deze middag op als chauffeur.