Samen zingen in Duiveland

NIEUWERKERK – De samenwerkende PKN-kerken Duiveland (SAGE Duiveland) houden zaterdagavond 9 november 2019 voor het vierde jaar een muziek- en samenzangavond in de Johanneskerk in Nieuwerkerk.  Op het programma van deze avond in de trant van ‘Nederland zingt’ staan oude en nieuwe liederen uit verschillende bundels en tradities en optredens van zangers en musici uit de verschillende gemeenten.

Met elkaar geven de gemeenten, ondanks verschillen in de praktijk van de geloofsgemeenschappen, gestalte aan wat hen samenbindt. Veel Duivelandse muzikale talenten laten op deze avond van zich horen.

Er zijn optredens van de Cantorij van de Protestantse Gemeente Nieuwerkerk, onder leiding van Ria van Sluijs; Annette Jumelet uit Bruinisse en Marianne van Dijke uit Nieuwerkerk op viool en piano; muziek- en zangroep (in verschillende samenstellingen) uit Sirjansland (bekend van de Zeeland Zingt in …-avonden); en voor het eerst ook een muziek- en zanggroep uit Bruinisse.

Er is volop gelegenheid voor samenzang. Ook wordt er met de aanwezigen een canon gezongen.

De organisatie van de avond is in handen van Ria van Sluijs, scriba van de Protestantse Gemeente Nieuwerkerk.

‘Nederland Zingt’ in Nieuwerkerk begint om 19.30 uur. De toegang is vrij, bij de uitgang wordt een vrije gift voor de onkosten gevraagd.

Na afloop zijn er hapjes en drankjes in kerkcentrum Punt-3 en kan er worden nagepraat.

De PKN-gemeenten van het SAGE-project Duiveland zijn de Gereformeerde Kerk Bruinisse, Hervormde gemeente Bruinisse, Protestantse gemeente Nieuwerkerk, Hervormde gemeente Oosterland, Protestantse gemeente Ouwerkerk en Hervormde gemeente Sirjansland.