Simonshaven krijgt ds Edwin de Jong als predikant

SIMONSHAVEN-BIERT – Ds Edwin de Jong wordt de nieuwe predikant van de Hervormde gemeente Simonshaven-Biert, waar hij al een jaar werkte als extern begeleider. Daar is nu een beroep uit voortgekomen (0,3 fte) dat hij heeft aangenomen.

Ds Edwin de Jong.

De kleine gemeente Simonshaven-Biert (ongeveer 100 leden) heeft een bewogen periode achter de rug, met daarin een losmakingsproces van de predikant. Ook werd afgezien van verdere samenwerking met andere gemeenten. De gemeente wil zelfstandig blijven en daarvoor wordt naar creatieve oplossingen gekeken. Samen met Edwin de Jong is dan ook een toekomstplan geschreven.

Edwin de Jong studeerde in Duitsland en de Verenigde Staten. Na negen jaar in Frankfurt am Main te hebben gewerkt verbond de predikant zich in 2010 aan de Doopsgezinde gemeente van Ouddorp. In 2017 ging hij als pionier aan de slag in Stroom, een christelijk missionair project in Amsterdam en in De Seinpost Slinge in Rotterdam-Zuid. Van dat werk nam hij afgelopen zomer afscheid, zodat hij zich kan richten op zijn nieuwe gemeente Simonshaven-Biert.

Op 17 oktober zal ds Edwin de Jong als predikant intrede doen in Simonshaven-Biert.