Sint Jacobskerk Vlissingen open

VLISSINGEN  – De Sint Jacobskerk bepaalt al eeuwen het gezicht van Vlissingen. Het is een kerk waarvan de geschiedenis terug gaat tot halverwege de 14de eeuw, ook is de naam van Michiel de Ruyter verbonden met de kerk, hij werd er gedoopt, en het verhaal gaat dat hij als jonge belhamel de toren van de buitenkant beklom. Het is een kerkgebouw dat ondanks alle stormen en zelfs een grote brand de eeuwen trotseerde.

Voor de Protestantse Gemeente in Vlissingen is het allereerst een gebedshuis. Daarnaast is de kerk vooral bekend van concerten en evenementen. In deze tijd van corona is het gebouw maar heel beperkt toegankelijk. Kerkdiensten worden in kleine groep gevierd en gedeeld via de media; concerten mogen slechts bezocht worden door maximaal 30 personen.

Omdat er juist nu behoefte lijkt aan  een plek waar mensen welkom zijn staan de deuren van de kerk elke vrijdag open voor bezoek. Van 11.00  tot  16.00 uur bent u welkom om een kijkje te komen nemen in de Sint Jacobskerk. Er is de mogelijkheid om een kaars te branden en er is plaats om te mediteren, te bidden of wat rond te wandelen.

Daarbij vragen wij u wel om alle maatregelen in acht te nemen, zoals het bewaren van 1 ½ meter afstand en het dragen van een mondkapje.