SirkelslagKIDS volgt Paulus

VLISSINGEN – Kinderen van 8 tot 12 jaar (de groepen 6, 7 en 8) kunnen vrijdagavond 20 november 2020 van 19.30 tot 21.00 uur weer het grote onlinespel SirkelslagKIDS spelen. Duizenden kinderen staan op deze avond online met elkaar in verbinding om in groepsverband het Sirkelslagspel te spelen. SirkelslagKids wordt vanuit de eigen kerk of het jeugdhonk gespeeld. Via Facebook en Instagram staan de groepen met elkaar in contact. Dit jaar is het thema ‘Op avontuur met Paulus’. De apostel Paulus wordt gevolgd tijdens zijn rondreis om het goede verhaal van Jezus en God te delen.

Spanning alom tijdens het Sirkelslagspel.

We kennen Paulus natuurlijk van alle brieven die hij heeft geschreven en de hulp die hij gaf aan nieuwe gelovigen en kerken. Maar hij deed veel meer dan rustig brieven schrijven en verhalen vertellen. Hij maakte spannende reizen naar verre landen en onbekende steden. Hij werd gevangen genomen en belandde in bijzondere en spannende situaties. Toch stopte hij niet met vertellen over Jezus en God. Dit jaar kunnen de deelnemers aan Sirkelslag bij Paulus in het schip stappen om een spannende reis mee te maken.

Net als andere jaren gaat het in deze editie van Sirkelslag weer om moed, creativiteit, kennis, snelheid en inzicht. Want alleen de echte volhouders kunnen deze reis tot een goed einde volbrengen! Een team voor SirkelslagKIDS bestaat uit vier tot twaalf deelnemers.

Vluchtelingenkinderen

Aan dit Paulus-thema is ook het diaconale project van Kerk in Actie gekoppeld: ‘Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland’. Dit thema komt in het spel op meerdere manieren terug. De deelnemers moeten keuzes maken rondom de vijf aspecten van hulp bieden, bijvoorbeeld het voorzien in kleding, onderwijs of voedsel. Daarnaast wordt dit jaar ook de landelijke diaconale huis-aan-huis collecte gekoppeld aan SirkelslagKIDS, waarbij jong & oud zich gezamenlijk inzetten voor de vluchtelingenkinderen.  

Kloetinge

Elkaar helpen, ook als je zelf ‘blind’ bent, is een vast onderdeel van Sirkelslag.

In Kloetinge doet de Geerteskidsclub al verschillende jaren mee aan SirkelslagKids. Dat legde gelijk de basis voor een mooie, unieke groep, die zich echt verbonden voelt met elkaar. In 2018 eindigden ze op de tweede plaats.  Elske Robbeson, leiding van de club samen met Corina Sonke, is meer dan trots.

,,Het is een ontzettend mooie groep die elkaars kwaliteiten stimuleert, elkaars talenten omarmt en elkaars beperkingen accepteert. Dat is eigenlijk zo geworden door de eerste keer Sirkelslag.” Als voorbeeld noemt Elske een opdracht die ze uitvoerden in de kerktoren: ,,Eentje had hoogtevrees, kreeg het benauwd op het eerste platform en wilde naar beneden. Toen de andere kinderen weer beneden waren zeiden ze tegen hem: ‘Wat knap dat je zover bent gekomen’.”

Met open hart kijken

De kinderen van de Geerteskidsclub uit Kloetinge tijdens een eerdere editie van Sirkelslag.

Elske: ,,Bij Sirkelslag zie je dat ze elkaar helpen. Tijdens de spellen roepen ze naar elkaar om antwoorden, omdat ze weten wie waar goed in is. Dat maakt de verbinding heel mooi. Zo had ik bij de afgelopen Sirkelslag verwacht dat de meiden de dans zouden verzinnen en de jongens het lied, maar dat was andersom. De meiden bedachten een rap, en de jongens hadden al snel een dans verzonnen. Ze verbazen ons elke keer weer. Het leert ons als leiding om met open ogen, open armen en open hart te kijken. Laat iedereen zijn wie hij is, en dan zie je de mooiste dingen gebeuren.”

Sirkelslag als inspiratie

Sirkelslag geeft de leiding nieuwe ideeën, en zin om er iets moois van te maken. Elske: ,,Je kunt leuke opdrachten heel goed combineren met een Bijbelverhaal. We kijken goed af, en breiden soms dingen uit. Dit werkt voor onze groep heel goed en ze hebben veel plezier. Er wordt zoveel gelachen.”

Deelnemende teams

De volgende teams uit de classis Delta hebben zich (tot nu toe) opgegeven:

Zierikzee, Thomaskerk

Klik hier om je groep aan te melden. Dat kan tot woensdag 18 november 12.00 uur.

Jongeren van 12 tot 16 jaar kunnen Sirkelslag YOUNG weer spelen op 5 februari 2021.

Bron: JongProtestant

Kaart centreren
Verkeer
Fietsen
Doorvoer

,