Soy Kroon vertolkt Jezus in The Passion

UTRECHT – De eerste hoofdrolspelers van The Passion 2022 zijn bekendgemaakt: Soy Kroon vertolkt Jezus, Noortje Herlaar speelt Maria, Dennis Weening is Judas, Thomas Cammaert kruipt in de rol van Petrus en Sabri Saad El Hamus speelt Pilatus.

The Passion wordt op donderdag 14 april live door KRO-NCRV uitgezonden vanuit Doetinchem en heeft het actuele thema ‘Alles komt goed?!’ Het muzikale paasevenement over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus, wordt traditiegetrouw op Witte Donderdag gespeeld en uitgezonden.

Nieuw: The Passion 40daagse

De editie in Doetinchem zal plaatsvinden zonder publiek, maar mensen kunnen wel op andere wijze samenkomen. Zo wordt er opnieuw een online processie georganiseerd, en vinden in de veertig dagen voorafgaand aan The Passion in kerken in het hele land concerten en paaswakes plaats rondom het bekende Passion-kruis. Verschillende christelijke artiesten werken mee aan The Passion 40daagse, zoals The Psalm Project, De Oden van Salomo en Gerald Troost.

Alles komt goed?!

Het thema van The Passion is dit jaar ‘Alles komt goed?!’, waarbij wordt ingehaakt op herkenbare maatschappelijke onderwerpen. Nieuw dit jaar is dat het verhaal niet eindigt na de kruisiging van Jezus, maar een vervolg krijgt. Daarover wordt later meer bekend gemaakt.

The Passion 2022 wordt live vanuit Doetinchem uitgezonden op Witte Donderdag 14 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Bron: Petrus.protestantsekerk.nl