Steun aan Henk is steun aan vluchteling!

MIDDELBURG – Henk Goudswaard (61) uit Middelburg loopt in 2019 voor de vijfde keer mee in de Nacht van de Vluchteling. Die is bedoeld om aandacht te vragen voor de meer dan 65 miljoen mensen op de wereld die huis en haard moesten verlaten. De wandeltocht van deze tiende Nacht van de Vluchteling wordt gelopen in de nacht van 15 op 16 juni.

Henk Goudswaard

,,Wat ik kan doen, hoe klein ook, kan het verschil maken voor mensen in nood. Twee keer heb ik gelopen van Rotterdam naar Den Haag en twee keer van Nijmegen naar Arnhem. Deze keer doe ik het traject van Utrecht naar Amersfoort. Het lijkt me een mooie route, hoewel je natuurlijk ‘s nachts niet zoveel ziet van de omgeving. We lopen in ieder geval de goede kant op om de zon te zien opgaan.”, vertelt de Middelburger. Hij is net als de andere deelnemers te sponsoren via deze link
Henk is zeer begaan met het lot van de ontheemden: ,,Ik loop mee met deze tocht, omdat ik me wil inzetten voor de meer dan 65 miljoen vluchtelingen wereldwijd. Een aantal waar ik me niets bij voor kan stellen. Dat is dus bijna vier keer het inwoneraantal van Nederland. Onvoorstelbaar. Afgelopen winter heb ik tijdens mijn reis voor WeGaanZeHalen naar Griekenland een aantal van hen ontmoet. Ook bij mijn vrijwilligerswerk in de kampen in Calais en Duinkerken ontmoette ik er diverse. Alleen de herinnering aan de blik in hun ogen maakt dat ik nu ook weer wil meelopen. Hoeveel blaren en/of spierpijn dat dan ook kost.”

Lange Jan Award
De Stichting Welzijn Middelburg heeft Henk genomineerd voor een Lange Jan Award. Deze wordt jaarlijks uitgereikt aan een vrijwilliger die zich bijzonder heeft ingezet voor de samenleving. Tot en met zaterdag 8 juni kan er nog worden gestemd op één van de voorgedragen kandidaten.
Aan het winnen van een Lange Jan Award is ook een geldprijs verbonden van €250. Mocht Henk die winnen, dan stelt hij het geld beschikbaar aan Stichting Vluchteling voor het helpen van mensen in vluchtelingenkampen. Klik hier voor doneren aan Stichting Vluchteling. Klik hier voor video vrijwilligerswerk Henk Goudswaard.
Klik hier wanneer je op Henk wilt stemmen .