Sunshine Cleaners brengen Silent Voices in Goes

GOES – De Middelburgse band Sunshine Cleaners brengt vrijdag 15 november 2019 in de Vredeskerk in Goes het muziekprogramma ‘Silent Voices’.

De tien songs van dit programma zijn geïnspireerd door de gevangenisgedichten van Diettrich Bonhoeffer.  ‘Silent Voices’ is een eerbetoon aan Bonhoeffer, de Duitse theoloog die in 1945 door de Nazi’s werd opgehangen wegens zijn betrokkenheid bij een aanslag op Adolf Hitler. In zijn gevangenistijd schreef hij zijn tien beroemde gevangenisgedichten. Die vormden de inspiratie voor de songs op het album van Sunshine Cleaners. Uit de rake teksten van Bonhoeffer’s gedichten blijkt wat deze moedige man heeft moeten doorstaan en daar wordt ook over verteld. De songs zijn sober ingevuld in overeenstemming met de droevige laatste levensfase van deze protesterende Duitser, die nog steeds een krachtig voorbeeld is.

Sunshine Cleaners bestaat uit Sjef Hermans (gitaar/zang), Jaqueline Heijmans (zang) en Geert de Heer (multi-instrumentalist), De band heeft een repertoire met murder ballads, crime songs en verhalende liedjes over allerlei levenssituaties. Het optreden in Goes wordt daarom aangevuld met prisonsongs en nummers die verbonden zijn met situaties, de ideeën en de tijd waarin Bonhoeffer leefde. Hij was verklaard tegenstander van discriminatie. Zo had hij zelf het uitsluiten van zwarte medemensen gezien toen hij in de VS verbleef.

Het muziekprogramma ‘Silent Voices’ op 15 november in de Vredeskerk in Goes begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, een gift wordt op prijs gesteld.