Numansdorp dekt Tafels van Hoop

NUMANSDORP – Numansdorp dekt donderdag 20 juni 2019 op Wereldvluchtelingendag weer Tafels van Hoop in Pandje20 in Numansdorp. Tafels van Hoop is een maaltijd waar alle Numansdorpers welkom zijn en waarvoor in het bijzonder vluchtelingen die in het dorp wonen,  worden uitgenodigd.

Gezelligheid tijdens een eerdere Tafel van Hoop in Numansdorp

Doel van Tafels van Hoop is persoonlijk contact met de ontheemden, waardoor integratie beter mogelijk is. Samen met scholen, kerken en families wil Numansdorp de vluchtelingen laten weten dat ze welkom zijn en hen helpen zich hier thuis te voelen. Een Tafel van Hoop geeft gelegenheid tot kennismaken met elkaar en met elkaars eten.

Rond 16.30 uur wordt begonnen met kennismaken, onder het genot van een drankje. Er is uiteraard ruimte om spelletjes te doen. Om 18.00 uur gaat iedereen aan tafel. De vluchtelingen koken gerechten uit hun eigen land, de Nederlanders maken de Hollandse pot. Het voedsel wordt gedeeld met elkaar en het wordt proeven van gerechten die men niet kent.  Wie wil kan eten uit zijn of haar eigen cultuur meenemen.

De Tafels van Hoop worden ook ditmaal georganiseerd door Vluchtelingenwerk HW, Kerk in Actie en de diaconieën van de Hervormde en Gereformeerde kerken in Numansdorp.

Pandje20 is te vinden aan de Torenstraat 20 in Numansdorp.