Taizé-avondgebed in de Veertigdagentijd in Hengstdijk

HENGSTDIJK – Halverwege de voorbereidingstijd op Pasen staat de gelijkenis van de twee zonen uit het evangelie naar Lucas 15: 11-32 centraal tijdens het Taizé-avondgebed op donderdag 28 maart 2019 (19.30 uur) in de Catharinakerk in Hengstdijk.

De vader, de jongste en de oudste zoon krijgen op verschillende wijze aandacht. Het is te horen in de liederen, gebeden, lezingen en muziek en in de verbeelding. Na het stilte moment klinkt een compositie van Karl Jenkins uit zijn Cantata for St Luke met een gezongen versie van het begin uit Lukas 15 over het gevonden schaap. De begeleidingsgroep Laudate Dominum verleent muzikale medewerking. Er is een volledige orde van dienst.

Na afloop is er een ontmoeting onder het genot van een kopje koffie of thee. Op de infotafel ligt naast materiaal van de Raad van Kerken Nederland ook de laatste jaarbrief uit Taizé.

Het avondgebed is georganiseerd door het oecumenisch overlegorgaan waarin de rooms-katholieke parochie en de protestantse gemeente Oosthoek samenwerken.