The Bowery treedt op in Axel

AXEL – The Bowery, een zeer succesvolle Nederlandse christelijke band, treedt zaterdag 10 september 2022 op in de protestantse kerk in Axel (Kerkdreef). Het gratis concert begint om 20.30 uur, de kerk is open vanaf 20.00 uur. Er is een collecte voor de onkosten.

The Bowery.

De band bracht in 2018 het debuutalbum ‘Broken Jars’ uit op vinyl. Kort daarop ontving The Boewery een Zilveren Duif Award voor ‘Beste Nieuwe Artiest’. Vier jaar later kan The Bowery bogen op veel succes en daarom wordt de internationale muziekscene nu opgezocht. Het tweede album van de band ‘Mountains & Valleys’ kwam uit in 2020 en stond maandenlang in de Nederlandse Gospel Top 10. Dit najaar verschijnt er een nieuw album.

De naam The Bowery is gebaseerd op het verhaal van een gelijknamige wijk in New York. Wat begon als de opzet van een luxe wijk met barretjes en theaters, verviel al snel tot een puinhoop. Er ontstonden ook veel gangs (bendes). ,,Het lijkt wel een beetje op de aarde’’, vond zanger Rokus Maasland. ,,Die was ook ooit zo mooi bedoeld, maar de bewoners zelf maakten er een puinhoop van.’’

The Bowery brengt geen standaard songs over liefde en liefdesverdriet, maar de nummers gaan over het echte leven zoals velen dat kennen: puur en met een rauw randje. Het geluid van The Bowery onderstreept dat verhaal. Nummers over twijfel, pijn en verdriet, maar ook over hoop en geloof. Niet bedoeld om een antwoord te geven, maar om te delen, en soms om iets in de gedachten van de luisteraar in beweging te zetten. De sound van The Bowery wordt omschreven als een mix van folk, alternative, rock singer/songwriter, maar is tegelijkertijd niet onder te brengen in één van die genres.

Meer info over The Bowerij op www.thebowerymusic.com