The Passion krijgt vervolg op Hemelvaartsdag

UTRECHT – The Passion krijgt op donderdag 26 mei 2022 een vervolg met The Passion Hemelvaart, waarin het verhaal van Hemelvaart, het verhaal van vertrouwen, wordt verteld. Het is bovendien een verhaal dat naadloos aansluit bij het Passionthema ‘Alles komt goed?!’

KRO-NCRV en de Protestantse Kerk in Nederland vertellen met The Passion Hemelvaart het paasverhaal verder: Wat gebeurt er na de kruisiging van Jezus en een vooruitwijzing naar de opstanding?

Dit vervolg gaat over Jezus die is opgestaan en aan zijn discipelen vraagt zijn werk voort te zetten. The Passion Hemelvaart wordt net als The Passion naar het heden getrokken waardoor het actueel en herkenbaar is. Ook de bekende muziekhits zullen niet ontbreken. Zowel Nederlandstalige als in het Nederlands vertaalde internationale hits, krijgen binnen de context van The Passion Hemelvaart een verrassende nieuwe lading.

Groot podium

Jurjen de Groot, directeur dienstenorganisatie: ,,Ontzettend mooi dat The Passion een voortzetting met Hemelvaart krijgt. The Passion bracht het paasverhaal weer naar de massa. Dat hopen we ook te bereiken met dit vervolg. Daarin zien we dat liefde sterker is dan de dood. Dit verhaal verdient een groot podium omdat het nog steeds inspireert. Ook als de toekomst donker lijkt, overwint het licht.”

Directievoorzitter KRO-NCRV, Peter Kuipers: ,,Het is een langgekoesterde wens om dit verhaal achter Hemelvaart ook te vertellen. Het is een van de minst bekende feestdagen in ons land, maar heeft een bijzondere boodschap. Dit verhaal laat bij uitstek zien, dat er zelfs in de donkerste dagen lichtpuntjes zijn. Daarmee willen we kijkers inspireren en hoop bieden. Waar Pasen troost biedt en verbindend is, is het hemelvaartverhaal activerend met een oproep aan iedereen om op te staan. Net als het paasverhaal, wordt ook dit eeuwenoude verhaal in een actuele vertelling verpakt, met herkenbare onderwerpen en pakkende muziek.”

Durf je op te staan?

In The Passion Hemelvaart vertelt KRO-NCRV het verhaal vanuit drie perspectieven: Petrus (Thomas Cammaert), de verteller (Ruud de Wild) en Maria Magdalena (Kim-Lian van der Meij). Zij wordt vergezeld door Maria (Noortje Herlaar) en de discipelen. Maria Magdalena is de eerste die ontdekt dat het graf van Jezus (Soy Kroon) leeg is en heeft het eerste contact met hem na zijn kruisiging. Ze krijgt de boodschap om samen met de discipelen het werk voort te zetten. Petrus dwaalt elders door de Achterhoek met een flink schuldgevoel omdat hij zijn beste vriend in de steek heeft gelaten. Kunnen Petrus, Maria en de discipelen zonder bewijs aannemen dat Jezus nog leeft? Durven ze op te staan om hem te ontmoeten?

The Passion 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door Protestantse Kerk in Nederland, Kansfonds en Gemeente Doetinchem en geproduceerd door Mediawater.

The Passion Hemelvaart wordt uitgezonden op donderdag 26 mei om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. The Passion 2022 wordt live vanuit Doetinchem uitgezonden op Witte Donderdag 14 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Bron: Protestantse Kerk in Nederland

Foto: The Passion 2022 | Fotograaf: Sander Mulkens