The Psalm Project komt naar Wemeldinge

WEMELDINGE – The Psalm Project geeft zaterdag 18 maart in het kader van The Passion 40daagse een concert in de Maartenskerk van Wemeldinge. Het is één van de laatste concerten van de band die sinds 2009 veel bekendheid verwierf met zijn bewerkingen van de bij velen nog bekende melodieën van het Geneefs Psalter.

Tegenwoordig schrijft de band steeds vaker eigen liederen, gebaseerd op een psalm of andere Bijbeltekst. Daarbij laten ze zich graag inspireren door muziek van andere artiesten. Zo nam de band covers op van Taizé, Sandra McCracken, Matt Papa en Matt Boswell.

Het bekendste nummer van de band is ongetwijfeld ‘Witter dan sneeuw’, naar het gelijknamige album uit 2015. Het nummer werd ook opgenomen in de Opwekkingsbundel (nummer 811). In 2021, tijdens de corona-pandemie, bracht The Psalm Project het album ‘Kyrie’ uit, dat grotendeels gebaseerd is op een muzikaal thema van vier noten met, ook tekstueel, de bedoeling om met weinig ‘woorden’ veel te zeggen.

Het concert in de Maartenskerk in Wemeldinge begint om 20.00 uur. Toegang €12,50 voor volwassenen en €5 voor kinderen. Ga naar www.zingenindekerk.nl/psalmproject om kaarten te bestellen.