Thema-avond over ‘Een kerk om te huilen’

MIDDELBURG – Ds Gert Jan Smit uit Middelburg geeft donderdagavond 14 maart op de maandelijkse gespreksavond van de Doopsgezinde Gemeente Walcheren een inleiding over ‘Een kerk om te huilen’.

Gert Jan Smit wil laten zien hoe de kerk steeds weer verzaakt en dezelfde vergissingen maakt, waarbij het instituut hoger gesteld wordt dan het Bijbels visioen. De kerk loopt  eerder achter de feiten aan dan perspectief op de toekomst te zoeken. Gelukkig zijn dan ook steeds weer non-conformisten , die hun stem laten horen zodat de Bijbelverhalen blijven klinken.
De avond in de gemeentekamer van Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg begint om 19.30 uur. Iedereen, die over dit onderwerp mee wil denken en praten is van harte welkom.
Het thema van de gespreksavond komt ook terug in de kerkdienst van zondag 17 maart in de Doopsgezinde kerk met ds. Gert Jan Smit als voorganger. Hij zal spreken over Petrus, de eerste Paus, die Jezus liet vallen en over het Gouden Kalf, het verhaal uit het Oude Testament. De dienst begint om 10 uur.