Themaweek Huub Oosterhuis over Liefde

UTRECHT – Liefde ervaren. Dat is wat we altijd, maar zeker ook in deze tijd nodig hebben nu we allemaal weer meer op onszelf zijn teruggeworpen door de coronamaatregelen. Het team van MijnKerk.nl heeft daarom deze week in het teken van het gedachtegoed van Huub Oosterhuis gezet.

Dichter, theoloog, schrijver van kerkliederen en denker Huub Oosterhuis zocht en vond het geloof binnen en ook zeker buiten de kerk. Het centrale thema in zijn uitgebreide oeuvre is Liefde. Het team van MijnKerk.nl hoopt dat men geïnspireerd raakt door Oosterhuis’ kijk op het leven met God. Vandaag, zondag 18 oktober 2020 wordt afgetrapt met een speciale uitvoering van een van zijn bekendste liederen ‘Om Liefde’, wat gaat over liefde tussen mensen en tussen God en mens. Het volledige team van MijnKerk werkte mee aan de opname ‘want zingen geeft kracht om vol te houden’.

In deze themaweek worden op MijnKerk.nl vijf podcasts, verschillende blogs en vlogs gedeeld.

Onlangs hadden Niels Gillebaard en Wilma Kruithof van MijnKerk een inspirerende middag met Huub Oosterhuis in de Rode Hoed in Amsterdam. Ze vroegen Huub Oosterhuis wat hij specifiek aan dertigers en veertigers te zeggen had. Zijn antwoord is veelzeggend: ,,Ik wil iedereen op het hart drukken de moed niet te verliezen. Dat is nog niet zo makkelijk, maar wel de enige manier. Het is de kern van het geloof en zingen helpt jouw om de moed niet te verliezen.”

Bekijk de speciale pagina over ‘Om Liefde’ op MijnKerk

Bron: MijnKerk.nl