Theo van Teijlingen en jeugdorkest IJgenweis trakteren op een bijzondere dienst

OOSTBURG – De jubilerende muziekvereniging Excelsior uit Cadzand trakteert zondag 17 november 2019 vanaf 10.00 uur in de PKN-kerk De Open Haven in Oostburg op een bijzondere dienst. Daarin zal Theo van Teijlingen samen met jeugdorkest IJgenweis zingen, vechten, huilen, bidden, lachen, werken en bewonderen wat er in u en ons omgaat.

Theo van Teijlingen

Theo van Teijlingen

Theo van Teijlingen is ‘een troubadour die troost, inspireert en soms wakker schudt met liedjes en verhalen’ zoals hij zichzelf omschrijft. Hij vindt het belangrijk dat de kerk niet een gebouw is, maar een beweging van gewone mensen, die iets met Jezus hebben en daar hun richting in vinden en de liefde van het Evangelie delen met hun medemens. In deze bijzondere dienst kunt u ervaren hoe Ramses Shaffy, Bløf, Theo en IJgenweis met elkaar zijn verbonden.

Excelsior viert in dit jubileumjaar tevens dat in 2002 het jeugdorkest werd opgericht, waarin jongeren van 10 tot 25 jaar onder leiding van dirigent Frans van Gorsel jong, vrolijk en eigenwijs muziek maken. In 2006 kreeg dit jeugdorkest dan ook de naam IJgenweis. Onlangs mochten alle muzikanten van de Notenkrakers (het startersorkest) als cadeau doorstromen naar jeugdorkest IJgenwijs.

De koraal voor de maand november is lied 839 uit het Nieuwe Liedboek. Het lied herinnert ons aan de liefde en trouw van God voor de mensheid De maandkoraal is te beluisteren via de website van Excelsior en via Facebook.