Troost zoeken bij Etty Hillesum

MIDDELBURG – Het Stadsklooster Simpelhuys in Middelburg gaat in een reeks bijeenkomsten op zoek naar woorden van troost. Onder leiding van Tanja Harpe wordt tijdens vijf ochtenden gezocht naar de ‘Bron van kracht’ met teksten van Etty Hillesum.

Etty Hillesum.

,,Ieder atoompje haat dat wij aan deze wereld toevoegen, maakt haar onherbergzamer’’, schreef Etty Hillesum.

Deze tekst is uitgangspunt voor de vragen die we aan onszelf kunnen stellen in een tijd van toenemende onrust en dreiging in de wereld om ons heen. Hoe ga je om met een situatie die onzeker en onvoorspelbaar is?

Etty kreeg destijds ook te maken met een toenemende dreiging waarbij ze schrijvend naar antwoorden zocht, met in deze tijd extra zeggingskracht en een ondersteunende dieptewerking.

In het Stadsklooster zijn er vijf bijeenkomsten met als thema ‘Bron van kracht’ waarin we met elkaar lezen, samen schrijven en uitwisselen waarbij we elkaar kunnen inspireren, op zoek naar wat de betekenis voor ons kan zijn. Op zoek naar de bron van kracht in onszelf.

Deelnemers hoeven niet bekend te zijn met de boeken van Etty Hillesum, iedereen is van harte welkom.

De vijf ochtenden op de dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur in het Stadsklooster (ingang via Bodenplein en de kloostertuin) zijn op 22 en 29 maart, 5, 12 en 19 april. Kosten zijn 40 euro voor 5 ochtenden, de helft van dit bedrag wordt gedoneerd aan Giro555 voor Oekraïne.

Klik hier om in te schrijven. Er worden maximaal 12 deelnemers toegelaten.